Crosco dogovorio vrijedan posao u Ukrajini

Autor: Poslovni.hr , 03. kolovoz 2017. u 12:52
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Članica INA Grupe, tvrtka Crosco dogovorila gotovo 50 milijuna eura vrijedan posao u Ukrajini.

 Tvrtka Crosco naftni servisi, d.o.o. potpisala je dva ugovora s jednim od najvećih operatera u naftno-plinskom poslovanju u Ukrajini, državnom tvrtkom Pjsc Ukrgasvydobuvannya (UGV), ukupne vrijednosti od gotovo 50 milijuna eura.

Prvi od dva potpisana ugovora, vrijedan 23,4 milijuna eura, sklopljen je za izradu ukupno šest bušotina u periodu od naredne tri godine. Početak bušaćih radova očekuje se krajem kolovoza ove godine, a godišnje se planiraju po dvije bušotine.

Drugi ugovor u vrijednosti od 23,6 milijuna eura obuhvaća radove na izradi novih šest bušotina. Tako će ukupna vrijednost dogovorenih radova u Ukrajini doseći gotovo 50 milijuna eura.

Uz dogovorene nove poslove u Ukrajini, ova kompanija bilježi i intenzivnu aktivnost u Egiptu i Kuvajtu. Naime, od svibnja ove godine Crosco ponovno izvodi operacije na egipatskom tržištu, gdje je u tijeku izrada druge bušotine, a planiran je nastavak radova do kraja godine kao i još dvije nove bušotine. Osim toga, Crosco se pretkvalificirao i za angažman na tržištu Kuvajta u 2018. godini.

Odlične su ovo vijesti za kompaniju koja je, uslijed pada cijena nafte na svjetskom tržištu te „Arapskog proljeća“ proživjela nekoliko poslovno izazovnih godina te se našla u stanju visoke zaduženosti.

U 2017. godini Crosco je krenuo u dobrom smjeru, a rast je ubrzan u drugom tromjesečju. Tako je EBITDA u prvom polugodištu dosegla 24 milijuna kuna, dok je neto dobit iznosila 27 milijuna kuna.

Osim toga, Uprava Ine nedavno je ovoj kompaniji odobrila povećanje temeljnog kapitala, što je Croscu omogućilo još snažnije kretanje u smjeru stabilizacije svog operativnog poslovanja i poboljšanja omjera zaduženosti i kapitala. Tako osnaženom, otvaraju mu se mogućnosti daljnjeg razvoja te ulaganja u opremu, a sukladno tome, postat će još konkurentniji u trenutnim izazovnim tržišnim uvjetima.

Komentari (1)
Pogledajte sve

>Bravo za Crosco

New Report

Close