Coca-Cola HBC prestaje puniti vodu Bistru

Autor: Nikolina Buljan / VLM , 05. prosinac 2012. u 22:00
Zatvara se punionica u Gotalovcu/S.S./PIX

Sljedeće godine otpustit će 79 radnika.

Vodstvo Coca-Cola HBC Hrvatska najavilo je kako će od 31. kolovoza iduće godine  ugasiti punionicu vode u Gotalovcu gdje se puni voda Bistra. Tim potezom 21 radnik ostat će bez posla, a kao glavni razlog za gašenje punionice iz Coca -Cole HBC navode njezinu neiskorištenost koja je trenutačno na svega 20 posto.

Prije četiri godine Vlada je Coca-Coli dodijelila koncesiju na 20 godina za crpljenje vode iz termalnih bunara G3 u Gotalovcu uz uvjet da će kompanija  iz bunara moći crpiti najviše 15 litara vode u sekundi, odnosno najviše 25.000 kubičnih metara godišnje. Također, najavljuju kako će s 31. ožujkom sljedeće godine  proces upravljanja robom u skladištima i međuskladišnim prijevozom prepustiti specijaliziranim tvrtkama, čime će još 56 radnika dobiti otkaz, a dvoje će biti otpušteno i iz  administrativnih službi. Iz Uprave navode kako će svim zaposlenicima biti osigurane otpremnine, a uz to su u medije pustili informaciju kako su do sada za  više od trećine zaposlenika obuhvaćenih programom preustroja pronašli posao kod drugih poslodavaca.

Mi do zatvaranja broja nismo od njih uspjeli dobiti dodatne informacije o obustavi punjenja Bistre. Ipak, podaci Gospodarsko- interesnog udruženja proizvođača pića pokazuju kako je proizvodnja flaširane vode u 2010. godini naglo pala iako su do tada brojke samo rasle i to velikom brzinom. Potrošnja vode u Hrvatskoj po stanovniku iznosila je prošle godine 29 litara godišnje dok je 2009. iznosila 80 litara.Inače, Coca-Cola HBC Hrvatska već niz godina prolazi kroz proces restrukturiranja pa je 2007. prvo najavljeno otpuštanje 22 radnika iz punionice u Solinu da bi se ona prošle godine u potpunosti ugasila čime je otpušteno 47 radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close