AZTN odobrio Vipnetovo preuzimanje Metroneta

Autor: Poslovni dnevnik , 29. siječanj 2017. u 21:59
Ž. Lukač (Metronet) i J. Dvorjančansky (Vipnet)/Dalibor Urukalović/PIXSELL

Završetak transakcije Vipneta koji je preuzeo većinski udjel u Metronetu očekuje se u prvom kvartalu ove godine.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je koncentraciju poduzetnika Vipneta i Metronet telekomunikacija, ocjenjujući da će to imati pozitivne učinke na potrošače i razvoj infrastrukture, izvijestili su iz AZTN-a.

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet, druga po veličini na hrvatskom tržištu, početkom prosinca prošle godine objavila je da je preuzela kontrolni udjel u zagrebačkoj tvrtki Metronet telekomunikacije te da se završetak te transakcije očekuje u prvom kvartalu ove godine, nakon odobrenja AZTN-a.

"Provedbom te koncentracije dodatno će se povećati rasprostranjenost vlastitom mrežnom infrastrukturom na tržištu elektroničkih komunikacijskih usluga u dijelu nepokretnih mreža u novih 30-ak gradova, što će imati pozitivne učinke na krajnje potrošače koji se ne ograničavaju samo na poslovni segment prema kojem je do sada bio orijentiran Metronet, već i na rezidencijalni segment tržišta. Istodobno, provedbom koncentracije stvaraju se i pretpostavke za uspostavljanje i intenziviranje infrastrukturnog tržišnog natjecanja", obrazlažu iz AZTN-a uz napomenu da na tu koncentraciju nisu zaprimili nijednu reakciju.

"Zadovoljni smo odlukom AZTN-a te sada slijedi zatvaranje te akvizicije i integracija", kažu u iz Vipnete, ne iznoseći vrijednost transakcije. Iz Vipneta ni u prosincu nisu iznosili vrijednost transakcije ni visinu udjela kojeg su preuzeli u Metronetu, već su tada napomenuli da se radi o većinskom udjelu.

Komentirajte prvi

New Report

Close