Atlantic Grupa isplaćuje 12 kn dividende po dionici iz zadržane dobiti 2010.

Autor: Suzana Varošanec , 05. svibanj 2015. u 09:24
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Glavna skupština Atlantic Grupe zakazat će se za 18. lipnja 2015.

Glavna skupština Atlantic Grupe zakazat će se za 18. lipnja 2015., a poziv za nju u paketu s prijedlozima odluka objavit će se u rokovima i na način određen zakonskim propisima, priopćila je kompanija preko Zagrebačke burze nakon današnje sjednice Nadzornog odbora, zajedno sa usvojenim izvješćem o nadzoru NO-a.

Naime, Nadzorni odbor Atlantic Grupe, sukladno ovlaštenjima utvrđenim odredbama Zakona o trgovačkim društvima, Statutom Atlantic Grupe d.d. i Poslovnikom o radu Nadzornog odbora, u razdoblju od 01. siječnja 2014. do 31. prosinca 2014. kontinuirano je nadzirao vođenje poslova Atlantic Grupe. Uvidom u vođenje poslova Nadzorni odbor utvrdio je da je u 2014. godini Atlantic Grupa djelovala u skladu sa zakonom, aktima Društva i odlukama Glavne skupštine. Na danas održanoj sjednici tako je usvojio svoje izvješće o provedenom nadzoru. Nadalje, u zakonskim rokovima ispitana su i utvrđena godišnja financijska izvješća matice i povezanih društava, zajedno s mišljenjem neovisnog revizora, a na današnjoj sjednici također su razmatrani i prihvaćeni prijedlozi odluka koji će se uputiti Glavnoj skupštini Društva na usvajanje.

Uz redovne prijedloge odluka koje daju osvrt na poslovanje Društva u prethodnoj godini, poput odlučivanja o davanju razrješnica članovima Uprave i Nadzornog odbora, Nadzorni odbor Društva prihvatio je prijedlog Uprave za donošenje odluke o isplati dividende u ukupnom iznosu od 40.009.260 kuna, što iznosi 12 kuna po dionici, i to isplatom iz dijela zadržane dobiti iz 2010. Prijedlog obuhvaća isplatu dividende dioničarima Društva koji su na dan 26. lipnja 2015. godine evidentirani kao njegovi dioničari u Depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d., te predloženi dan isplate 15. srpnja 2015. godine.

Osim navedenog, Nadzorni odbor prihvatio je i prijedlog Uprave o izmjeni odredbi Statuta Atlantic Grupe d.d. koje se odnose na odobreni temeljni kapital Društva, te trajanje mandata Uprave Društva.

Izvješće NO-a pokazuje da je on u 2014. godini djelovao u sastavu od 7 članova. Pored Zdenka Adrovića (predsjednika) i Lade Tedeschi Fiorio (zamjenice Predsjednika), to su još članovi Vedrana Jelušić Kašić, Siniša Petrović, Franz Josef Flosbach, Aleksandar Pekeč i Lars Peter Elam Håkansson. Tijekom prošle godine Nadzorni odbor održao je četiri sjednice, raspravljajući i donoseći odluke i zaključke o pitanjima vezanima za rad i poslovanje Društva i njegovih povezanih društava. Nadzorni odbor je uredno izvještavan od strane Uprave o svim važnijim poslovnim događajima, tijeku poslovanja, prihodima i rashodima, te uopće o stanju Društva. Uprava je redovito podnosila Nadzornom odboru tromjesečna, polugodišnja i godišnja pisana izvješća o poslovanju na koja Nadzorni odbor nije imao primjedbi, te ih je jednoglasno usvajao. Nadzorni odbor je obavio nadzor i nad djelovanjem društva u skladu s donesenim odlukama Glavne skupštine Društva, te je utvrdio kako je Društvo u potpunosti djelovalo u skladu sa odlukama Glavne skupštine. Nadalje, Nadzorni odbor je svojim savjetima i preporukama djelovao na aktivnosti Društva koje su obilježile poslovnu 2014. godinu, a posrijedi su realizacija najveće kapitalne investicije Društva – izgradnja novog proizvodnog pogona energetskih pločica iz segmenta sportske prehrane u Novoj Gradiški kao i akvizicija društva Foodland d.o.o., te je podrobnije raspravljao o godišnjem poslovnom planu za 2015. godinu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close