Adris Grupa povećala prihod za 8 posto u 2018. godini

Autor: Marija Crnjak , 15. veljača 2019. u 14:40
Foto: Borna Filić / Pixsell

Adris se u travnju sprema dovršiti svoju megainvesticiju u Rovinju, Grand Hotel Park čije se otvorenje planira za Uskrs.

Grupa Adris je prošlu godinu završio s ukupno 5,96 milijardi kuna prihoda, što je gotovo 8 posto više nego godinu ranije, uz neto dobit od 423 milijuna kuna, od čega je u zadnjem kvartalu ostvareno 1,14 milijarda kuna prihoda. Adrisova turistička kompanija Maistra je pak godinu završila s prihodom od 1,19 milijardu kuna, što je oko 9 posto više nego u 2017. godini, te dobit 274 milijuna kuna, uz tradicionalan minus u zadnjem kvartalu zbog niske sezone, stoji u izvješću za zadnje tromjesečje objavljenom na Zagrebačkoj burzi u petak.

Rast su lani zabilježila sva tri glavna segmenta poslovanja Grupe, Croatia osiguranje, Cromaris za preradu ribe te turistički dio kojom upravlja Maistra, a kompanija je spremna za nove akvizicije, kako je još u listopadu izjavio predsjednik uprave Ante Vlahović. Prije toga Adris treba okončati svoju megainvesticiju u Rovinju, Grand Hotel Park čije se otvorenje planira za Uskrs ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close