Valamarova dionica na godinu vrijedi 30 posto više

Autor: Poslovni dnevnik , 07. srpanj 2015. u 14:54
Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere/Žarko Bašić/PIXSELL

Osim povećanja prihoda u ovoj godini, analitičari očekuju i značajan rast profitabilnosti.

Uravnoteženost portfelja Valamar Riviere uz snažnu tržišnu poziciju nagnala je analitičare Erste banke da dionici dodijele preporuku kupiti jer očekuju rast njezine cijene za trećinu.

U analizi koju potpisuje analitičar Anto Augustinović navodi se kako je Valamar Riviera jedna od vodećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj, čiji prihodi premašuju milijardu kuna i koja upravlja smještajnim objektima kapacitiranim svakodnevno ugostiti oko 43.000 ljudi. "Valamarov turistički portfelj izbalansiran je s više aspekata, kako prema vrsti objekata (hoteli, apartmani, kampovi, hosteli) i kategoriji (od dvije do pet zvjezdica), tako i po destinacijama (Istra, Kvarner, Dubrovnik) ili vrsti odmora i interesima (obiteljski, wellness, sportski, kongresni).

 

26,5kn

ciljana je cijena Valamara koju je postavio Erste

Takva uravnoteženost portfelja kojim upravlja omogućuje kompaniji dobro pozicioniranje u različitim segmentima turističkog tržišta", stoji u analizi. Analitičari predviđaju nastavak rasta Valamarovih prihoda, i to u prosjeku oko sedam posto godišnje u slijedećih pet godina. Najveće relativno povećanje prihoda očekuje se u ovoj godini, i to za oko 17 posto. Također, očekuju značajno povećanje profitabilnosti, te prognoziraju dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) u iznosu većem od 400 milijuna kuna. Ciljanu 12-mjesečnu cijenu Erste analitičari postavili su na 26,5 kuna. Dionica je u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi postavila cijenu od 20,83 kune, što je 0,6% manje u odnosu na prethodni trgovinski dan. 

Komentirajte prvi

New Report

Close