Tehnološke dionice počeli kupovati Buffett i Soros

Warren Buffett priznao je početkom mjeseca da je do sada podcjenjivao Amazon/REUTERS Warren Buffett priznao je početkom mjeseca da je do sada podcjenjivao Amazon/REUTERS

Berkshire Hathaway drži dionice Amazona za 860,6 mil. dolara, a Sorosev fond ima 50.000 komada Netflixa.

Skupina tehnoloških dionica poznatija pod akronimom FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix i Google) opet nadmašuje cjelokupno tržište, a sada je u središtu pozornosti jer ih kupuju najpoznatiji američki investitori.

Prema podacima iz izvješća tamošnjem financijskom regulatoru objavljenima u srijedu, a koje prenosi Reuters, Berkshire Hathaway u vlasništvu čuvenog investitora Warrena Buffetta krajem ožujka držao je Amazonove dionice vrijedne 860,6 milijuna dolara.

Podsjetimo, početkom svibnja Buffett je kazao kako je do sada podcjenjivao tu kompaniju i njezina čelnika, Jeffa Bezosa. Još jedan dobro poznati investitor, George Soros, otkrio je kako je njegov fond Soros Fund Management kupio 50.000 dionica Netflixa.

Za tu kompaniju odlučio se i hedge fond Tiger povećavši u prvom tromjesečju udjel za 43 posto na 2,1 milijun dionica. Taj je fond povećao i udjel u Facebooku za 64,5 posto na 8,8 milijuna dionica.

 

64,5 posto

više dionica Facebooka kupio je hedge fond Tiger

Inače, Facebook je ove godine na burzi poskupio više od 40 posto jer investitori smatraju kako regulatorni pritisak neće usporiti meteorski rast oglašivačkih prihoda. Netflix je pak ojačao gotovo 33 posto unatoč sporijem rastu korisnika i ulasku Disneya na "njegov teren".

Daleko bolji od 14-postotnog rasta indeksa S&P 500 su i Apple i Amazon s rastom cijene u 2019. od 24, odnosno 21 posto. Slabiji od indeksa jedino je Google koji je ove godine poskupio 12 posto, pokazuju podaci Bloomberga. 

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!