Povlaštenim izdanjem Adrisa u redovnom trgovanju ostvareno je 6,4 milijuna kuna

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Crobex indeks prošloga je tjedna oslabio 0,12 posto, na 1.760 bodova, a za toliko je oslabio i Crobex10, završivši trgovanje na 1.022 boda.

Na Zagrebačkoj je burzi Crobex indeks prošloga tjedna blago oslabio, nakon rasta tri tjedna zaredom, dok je promet i dalje skroman jer nema značajnijih poslovnih vijesti koje bi pokrenule tržište.

Crobex indeks prošloga je tjedna oslabio 0,12 posto, na 1.760 bodova, a za toliko je oslabio i Crobex10, završivši trgovanje na 1.022 boda.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao Crobexkonstrukt, za 2,7 posto, dok je najviše porastao Crobextransport, gotovo 4 posto.

Mjesec siječanj, pak, indeksi su završili s dobitkom - Crobex je ojačao od početka godine za 0,74 posto, a Crobex10 za 0,37 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je prošloga tjedna 22,7 milijuna kuna, što je oko 4,4 milijuna više nego tjedan dana prije.

Uz to, ostvareno je i 11,44 milijuna kuna u blok prometu, i to povlaštenom dionicom Adrisa 6,3 milijuna kuna, a Valamar Rivijere 5,13 milijuna.

"Nakon tri tjedna uzastopnog rasta, Crobex indeks protekloga je tjedna oslabio. Najlikvidnija je bila povlaštena dionica Adrisa, a među tri najlikvidnije još su se smjestile dionica Valamar Riviere i HT-a" kaže Vinko Jurić, financijski analitičar u Zagrebačkoj banci.

Povlaštenim izdanjem Adrisa u redovnom trgovanju ostvareno je 6,4 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 0,72 posto, na 422 kune.

Slijedi dionica Valamar Rivijere, s prometom od 3,67 milijuna kuna, a cijena joj je pala 2,86 posto, na 34 kune.

Dionicom HT-a ostvareno je, pak, 1,92 milijuna kuna prometa, pri čemu joj je cijena na tjednoj razini ostala nepromijenjena, na 152 kune.

Veći promet, 1,85 milijuna kuna, ostvaren je i dionicom Arena Hospitality grupe,, također uz stagnaciju cijene na 340 kuna.

Među likvidnijim izdanjima najviše je pala cijena dionice Uljanika, za 12,5 posto, a potom Atlantske plovidbe, za 4,14 posto.

S druge strane, najviše su poskupile dionice Končara EI, za 3,45 posto, te Đure Đaković grupe, za 7,5 posto.

Od poslovnih objava, Jurić izdvaja da je Đuro Đaković grupa izvijestila o novim ugovorenim poslovima.

„Ta slavonskobrodska kompanija u petak je izvijestila da su sa njemačkim kupcem sklopili ugovor o nastavku proizvodnje i isporuke teretnih vagona, a ukupna vrijednost posla je 72 milijuna kuna”, navodi Jurić.

Ukupno se prošloga tjedna trgovalo sa 68 izdanja, pri čemu je njih 34 dobilo, a 24 izgubilo na vrijednosti. Cijena 10 dionica ostala je, pak, na tjednoj razini nepromijenjena.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve