Objavljena ponuda za dionice Tankerkomerca

Autor: Poslovni dnevnik , 12. ožujak 2018. u 09:27
Najavljena modernizacija i ulaganja u nautički turizam/Željko Mršić/PIXSELL

U idućih 28 dana dioničari zadarske tvrtke mogu prodati dionice Crodux derivatima dva za 130 kuna.

Crodux derivati dva, tvrtka u vlasništvu Ivana Čermaka, objavila je u petak ponudu za preuzimanje zadarskog Tankerkomerca po cijeni od 130 kuna po dionici te najavila da, uz pozitivno okončanje sudskih postupaka te imovinsko-pravnih odnosa, namjerava modernizirati terminal tekućih tereta i izgraditi nove skladišne kapacitete te ulagati u nautički turizam.

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) sredinom ovog tjedna je Crodux derivatima dva odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje zadarskog Tankerkomerca, po cijeni od 130 kuna po dionici.

Crodux derivati dva su u petak putem Zagrebačke burze objavili ponudu za preuzimanje Tankerkomerca, a objavit će je i u Narodnim novinama, nakon čega teče rok od 28 dana u kojem dioničari zadarske tvrtke mogu prihvatiti ponudu za preuzimanje.

U ponudi se, u vezi namjera Crodux derivata dva u pogledu budućeg poslovanja Tankerkomerca, navodi kako trenutno stanje zadarske tvrtke karakterizira iznimno težak financijski položaj kao rezultat neuspješno provedenog procesa predstečajne nagodbe, značajne financijske zaduženosti kao i kontinuiranih blokada poslovnih računa. Naime, 30. rujna prošle godine Tankerkomerc je imao negativan kapital od 86 milijuna kuna kao rezultat prenesenog gubitka od 182 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close