LRH se dijeli, izdvaja novu tvrtku LRH Hoteli Cavtat

Autor: Suzana Varošanec , 14. srpanj 2015. u 22:01
Darko Ostoja/Ž. Hladika/PIXSELL

Postojeći bi dioničari na svaku dionicu nominale 2970 kuna dobili još jednu nominale 670 kuna, a dionici LRH nominala će se spustiti na 2300 kuna.

Liburnia Riviera Hoteli (LRH) najavljuju svoju podjelu: izdvaja se nova tvrtka LRH Hoteli Cavtat koja bi na sebi imala dionice Hotela Cavtat (95,56%).

Nedavno je LRH kupio od CERP-a 2,24% dionica Hotela Cavtat, a u međuvremenu je nastavio otkupljivati dionice malih dioničara. Prema planu, postojaći dioničari LRH bi na svaku dionicu nominale 2970 kn dobili još jednu novu po nominali 670 kn, dok bi se dionici LRH nominala spustila na 2300 kn. No, plan moraju potvrditi dioničari na skupštini, pri čemu je važan i glas Grada Opatije i općina, iako se pretpostavlja da je cijela stvar i dogovorena s lokalnom upravom, koja je već isticala da žele zasad ostati suvlasnici samo u kvarnerskom dijelu LRH.

Iz nekih općina koje su zajednički paket prenijele na tvrtku Nova Liburnija dolazili su i različiti stavovi vezani uz paket u njihovom vlasništvu. Neki su pozivali na prodaju dionica te podjelu novca među općinama koje bi ih ulagale u infrastrukturu, dok su neki zadržali stav da lokalna uprava mora ostati suvlasnik.

Podjela otvara mogućnost da općine prodaju dionice nove tvrtke, a zadrže paket od 25%+1 dionicu 'originalne' LRH, ali i prodaju većinskog paketa u nekoj od tvrtki jer po nekima i većinski vlasnik postaje fleksibilniji. Potezi Uprave doveli su do znatna rasta prihoda i profitabilnosti, što je posljedica boljeg poslovanja i očekivanja boljih rezultata nakon preuzimanja hotela u Portorožu, kao što je to bio slučaj preuzimanja Hotela Cavtat. LRH će u 2015. udvostručiti prihode u odnosu na poslovanje prije akvizicija, što je pratio i porast cijene dionica više od 100 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close