Istraturist se povlači s Burze, evo pod kojim uvjetima

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2012. u 12:20
PXL

Uprava i Nadzorni odbor tvrtke Istraturist Umag d.d. odlučili su 23.10.2012. predložiti Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o povlačenju redovnih dionica Istraturist Umag d.d. s uvrštenja na uređenom tržištu Zagrebačke burze.

Uprava i Nadzorni odbor tvrtke Istraturist Umag  d.d. odlučili su 23.10.2012. predložiti Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o povlačenju redovnih dionica Istraturist Umag d.d. s uvrštenja na uređenom tržištu Zagrebačke burze.

Prijedlog odluke koji će se uputiti Glavnoj skupštini  Istraturist Umag d.d. glasi:

Redovne dionice izdavatelja ˝Istraturist Umag, d.d.˝, koje su pod simbolom ISTT-R-A uvrštene na  uređenom tržištu Zagrebačka burza d.d., Zagreb, Ivana Lučića 2a (Burza) na Službeno tržište, povlače se s uvrštenja na uređenom tržištu Burze.

Istraturist Umag, d.d. neopozivo se obvezuje od svih dioničara koji glasuju protiv ove Odluke o povlačenju redovnih dionica Istraturist Umag, d.d. s uvrštenja na uređenom tržištu i koji postave takav zahtjev otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu. Zahtjev dioničara za otkupom dionica zastarijeva u roku od dva mjeseca od dana upisa ove Odluke o povlačenju redovnih dionica Istraturist Umag, d.d. s uvrštenja na uređenom tržištu u sudski registar.

Obrazac zahtjeva dioničara, čije se korištenje preporuča radi ostvarenja odnosnog prava, dostupan je na internetskim stranicama Istraturist Umag, d.d. www.istraturist.hr.

Istraturist Umag, d.d. će, na primljeni zahtjev dioničara, isplatiti dioničarima pravičnu naknadu u roku od osam dana po isteku dva mjeseca od dana upisa ove Odluke o povlačenju redovnih dionica Istraturist Umag, d.d. s uvrštenja na uređenom tržištu u Sudski registar.

Pravična naknada koja  će biti isplaćena dioničarima na njihov zahtjev je jednaka ponderiranom prosjeku svih cijena ostvarenih trgovanjem redovnom dionicom izdavatelja Istraturist Umag, d.d., pod simbolom ISTT-R-A, na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva na glavnu skupštinu koja  će odlučiti o prijedlogu ove Odluke o povlačenju redovnih dionica Istraturist Umag, d.d. s uvrštenja na uređenom tržištu, u skladu sa  čl.332.st.9. Zakona o tržištu kapitala (Narodne novine br. 88/08, 146/08, 74/09), odnosno, izračunato do dana 22.10.2012., iznosit će 116,50 kuna
za jednu redovnu dionicu, koji se iznos korigira u skladu s podacima Burze o trgovanju redovnom dionicom izdavatelja Istraturist Umag d.d. u razdoblju od 22.10.2012. do dana objave poziva na glavnu skupštinu u „Narodnim novinama“ Republike Hrvatske. 

"Naime, ispunjavanje financijskih i drugih obveza Istraturist Umag,  d.d., koje su vezane uz činjenicu uvrštenja dionica Istraturist Umag, d.d. na uređenom tržištu, odnosno na Zagrebačkoj burzi, zahtijevaju specifični dopunski operativni i troškovni angažman na strani Istraturist Umag, d.d.. U kontekstu recentnih ekonomskih okolnosti i neophodnosti daljnjeg racionaliziranja i ušteda u poslovanju, predlaže se donošenje ove odluke. Ukidanje troškova koji nisu neophodno potrebni u poslovanju Istraturist Umag, d.d., pa i onih vezanih uz uvrštenje njegovih dionica na  uređenom tržištu, usmjereno je podizanju efikasnosti u poslovanju Istraturist Umag, d.d. i odgovarajućem uvećanju dobiti iz poslovanja, na korist njegovih dioničara Ova informacija dostupna je javnosti internetskim stranicama Istraturist Umag d.d. (www.istraturist.hr), na internetskim stranicama Zagrebačke burze d.d. (www.zse.hr), internetskim stranicama Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (www.hanfa.hr), u Službenom registru propisanih informacija (kojeg vodi HANFA) te je dostavljena HINI (ots.hr) radi objave.", stoji u obavijesti.

Komentirajte prvi

New Report

Close