Interes 33% veći od ponude, planule sve dionice

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 22. srpanj 2015. u 22:00
Zvonimir Mršić,predsjednik Uprave Podravke/M. Sušenj/PIXSELL

U I. i II. krugu upisano 1,700.000 vrijednosnica, uplaćeno 510 milijuna kuna.

Podravka je uspješno provela dokapitalizaciju, te je u dva kruga upisano  svih 1,7 milijuna novih dionica i uplaćeno 510 milijuna kuna. Štoviše, iskazani interes za novim dionicama bio je višestruko veći od raspoloživog broja dionica – postojeći dioničari i radnici ukupno su upisali i uplatili više od 2,26 milijuna novih dionica

 "Interes za upis dionica u prva dva kruga dokapitalizacije bio je 33 posto veći od raspoloživih novih dionica te iskazujemo iznimno zadovoljstvo zbog ovakvih rezultata i uspješnosti upisa. To govori o izuzetnom povjerenju postojećih dioničara i radnika u Podravku, njezin pozitivan rast i razvoj. Nastavljamo provedbu strategije rasta i jačanja Podravke za koju smo uvjereni da može postati najuspješnija internacionalna kompanija iz Hrvatske", istaknuo je predjsednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

U prvom krugu u kojem su dionice upisivali radnici, sudjelovalo je njih 615 . U drugom, od postojećih dioničara, dionice je upisala i država, a kako ne bi izgubila kontrolni paket.  S obzirom na to da su prva dva kruga bila uspješna, trećeg kruga dokapitalizacije neće biti. Kako je ranije objavljeno, prikupljeni novac bit će namijenjen financiranju akvizicije ljubljanskog Žita, širenju na nova tržišta i gradnji nove tvornice Belupa.

Komentirajte prvi

New Report

Close