Indeksi u suprotnom smjeru; veći promet

Foto: GettyImages Foto: GettyImages

CROBEX10 oslabio je 0,05 posto spustivši se na 1028 bodova.

Početkom novog radnog tjedna na Zagrebačkoj burzi dionički indeksi ostvarili su minimalni pomak, doduše u suprotnim smjerovima, ali i uz primjetno veću likvidnost nego proteklih dana.

Završetkom trgovanja CROBEX se zaustavio na 1763 bodova što je 0,03 posto više nego dan ranije. S druge strane, CROBEX10 oslabio je 0,05 posto spustivši se na 1028 bodova.

Međutim, likvidnost trgovanja bila je značajno viša nego proteklih dana, pa je zabilježen dionički promet od 7,2 milijuna kuna. No, takva razina prometa bila je dovoljna za tek dva "milijunaša", oba iz turističkog sektora.

Najlikvidnija je bila Valamar Riviera s gotovo 1,5 milijuna kuna prometa te rastom cijene od 0,3 posto na 33,30 kuna. Maistra je prikupila nešto manjih 1,4 milijuna kuna, ali joj je cijena stagnirala - već 14. trgovinski dan - na 300 kuna.

Dobitnik dana dionica je Varteksa koji je prošlog tjedna objavio da ispituje interes investitora za dokapitalizaciju. Cijena dionice varaždinskog tekstilca porasla je 4,1 posto na 17,60 kuna, najvišu razinu od početka mjeseca.

Gubitnik dana dionica je Uljanika koja je na skromnom prometu od 27.000 kuna pala 28,6 posto na tri kune. To je već treći dan da vrijednosnica pulskog brodogradilišta gubi na cijeni.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve