Burze budućnosti i trendovi na tržištu glavne teme

Autor: Tomislav Pili , 14. listopad 2014. u 22:01
Jedan od govornika bit će i guverner HNB-a Boris Vujčić/Duško Marušić/PIXSELL

Na panelima se očekuje rasprava i o mirovinskom zakonodavstvu.

Koja je budućnost tržišta kapitala i zašto domaće tržište kasni u oporavku samo su neke od tema koje će biti otvorene na konferenciji Zagrebačke burze i fondovske industrije koja se od 15. do 18. listopada održava u Rovinju.

Osim što će po peti put biti dodijeljena i nagrada Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s investitorima, konferencija će ugostiti cijeli niz uglednih govornika.Prema riječima Damira Grbavca, predsjednika Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima i jednog od organizatora konferencije, središnja tema ovogodišnje konferencije je kako pronaći način da se aktivno doprinese razvoju i rastu ekonomije te koja je uloga tržišta kapitala u tom procesu.  

"U svom značajnom dijelu konferencija je posvećena primarno stručnim i aktualnim temama vezanim za upravljanje portfeljima i trendove na globalnim tržištima kapitala. Aktualne teme bit će zastupljene na dva panela – jedan na temu novoga mirovinskog zakonodavstva, a drugi o burzama budućnosti", otkriva Grbavac.Od govornika valja spomenuti guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića, Paula Leea iz Nacionalnog udruženja mirovinskih fondova Ujedinjenoga Kraljevstva, Mattia Leppalu, generalnoga tajnika asocijacije europskih nacionalnih udruženja mirovinskih fondova, Petra-Pierra Mateka, predsjednika Upravnog vijeća Hanfe te Miranda Mrsića, ministra rada i mirovinskog sustava.

Tu su i stručnjaci iz investicijskih banaka poput Commerzbank, Unicredit, Deutsche Asset Management i JPMorgan."Odaziv na Konferenciju je do sada izuzetno dobar, a interes pokazuju i bankari i financijski stručnjaci iz gospodarstva", naglašava Grbavac. Na Zagrebačkoj burzi kažu da svake godine nastoje konferenciji dati određenu tematsku usmjerenost.

"Ove godine najviše nas je zaintrigirala činjenica da su mnoga svjetska, pa i neka srednjoeuropska tržišta, doživjela potpuni oporavak, dok hrvatsko tržište – pod utjecajem negativnih stopa rasta i pada stranih investicija – i dalje traži načine za ubrzani oporavak", ističu na domaćem tržištu kapitala."Financijska tržišta vrlo su prilagodljiva i njegovi sudionici pružaju značajnu potporu razvoju i rastu gospodarstva. U  posljednje vrijeme bilježimo značajne pomake u kreiranju novih proizvoda, načina trgovanja, regulative, sve u želji da se promijene negativni trendovi", zaključuju na Zagrebačkoj burzi.

Komentirajte prvi

New Report

Close