Atlantska plovidba u fokusu ulagača

Foto: GettyImages Foto: GettyImages

Ojačao je i CROBEX10 nadodavši svojoj vrijednosti od 1015 bodova 0,09 posto rasta.

Trgovinska srijeda na Zagrebačkoj burzi protekla je uz nešto smanjeni promet te gotovo simbolično povećanje vrijednosti glavnih dioničkih indeksa.

Završetkom trgovanja indeks CROBEX zaustavio se na 1725 bodova što je tek 0,06 posto više nego dan ranije.

Ojačao je i CROBEX10 nadodavši svojoj vrijednosti od 1015 bodova 0,09 posto rasta. Ukupan promet opet je prešao dvoznamenkastu razinu dosegnuvši 11,4 milijuna kuna, a sastojao se od 6,4 milijuna kuna dioničkog prometa te malo manje od pet milijuna kuna u obvezničkom trgovanju.

U okolnostima ne baš osobite likvidnosti dvije su dionice uspjele prijeći razinu milijunskog prometa. U fokusu ulagača našla se Atlantska plovidba koja je prikupila malo manje od dva milijuna kuna prometa uz rast cijene od 1,7 posto na 360 kuna.

Malo iznad milijun kuna uspjela je prikupiti i Podravka koja je prekinula dvodnevnu negativnu mini seriju ojačavši 0,8 posto na 360 kuna.

Dobitnik dana je Tehnika koja već drugi dan zaredom raste po dvoznamenkastim stopama.

U srijedu je skočila dodatnih 15 posto na 138 kuna čime je dvodnevni rast uvećan na gotovo 33 posto. Gubitnik dana dionica je brodogradilišta Viktor Lenac potonuvši 12,6 posto. Ovim padom spustila se na 5,90 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!