Zagrebački ugostitelji sele biznis na obalu

Autor: Marta Duić , 31. svibanj 2016. u 08:15
Suvlasnici Mundoake u novom restoranu - Jimi Pierre Antoine i Tom Novak

Mundoaka je umašku adresu pronašla u suradnji s Davorom Lukšićem i njegovim Istraturistom.

U sklopu hotela Nautica u Novigradu svoja vrata otvorio je Booze and Blues bar. Lokal s izvornom zagrebačkom adresom Zagrepčana, spreman je, poručuju njegovi onsivači, obogatiti ljetnu sezonu i učiniti klupsku scenu Istre još primamljivijom. "Odluka je bila laka jer tamo imamo cijelu infrastrukturu i već postavljen biznis. Bazirat ćemo se na lokalno stanovništvo, a stranci dolaze sami u skladu s turističkom sezonom. Ovim konceptom svojim gostima nudimo posebnu zabavu kakve u Novigradu nedostaje", ispričao nam je Diego Ban, vlasnik Booze and Blues bara.

Inače, koncept Booze and Bluesa zamišljen je kao lanac barova i klubova, a na novoj lokaciji u Novigradu napravljena je "kopija" zagrebačkog istoimenog kluba koji bi trebao biti mamac za ljubitelje ovog glazbenog žanra. Za uređenje bara zaslužan je arhitekt Mario Waldgoni, koji je prostor uredio po uzoru na američke blues i jazz klubove, a osim jedinstvenog interijera tu je i ljetna terasa koja se prostire se na 200 metara kvadratnih. "Od naših početaka glazbeno smo nastrojeni, a interes koji su Istrijani pokazali je ogroman i stižu samo riječi hvale. Naš bar nudi i američku kuhinju tako da je užitak potpun", zaključuje Ban.

Sličnu priču ima i zagrebački restoran street food Mundoaka koji se odlučio na otvaranje restorana u Umagu. Kako kažu, reakcije su izrazito pozitivne iako restoran radi svega nekoliko dana. "Davor Lukšić i njegov Istraturist te direktor Ronald Korotaj htjeli su ponuditi nešto svježe i posebno, novo u Stella Maris Resortu. Odluku smo donijeli u roku od 48 sati, nakon što smo vizualizirali potencijal lokacije koju smatramo da je jedna od najboljih u Hrvatskoj, udaljena je svega desetak metara od mora. Naša strategija ekspanzije temelji se na petogodišnjoj projekciji, a Istra je regija u kojoj ćemo moći dobro kombinirati lokale okuse i namirnice s našim Mundoaka 'twistom'˝, poručuju iz Mundoake. 

Komentirajte prvi

New Report

Close