Barbara Mesić: Unikatne haljine modnog dvojca ELFS bile su hit na World Travel Marketu

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2018. u 16:21
Foto: Sandra Šimunović / Pixsell

Naše animatorice koje su nosile unikatne haljine bile suhit zbog jedinstvene priče koja je spojila modu i ljepote Hrvatske. Stoga je inicijatorica i organizatorica ove akcije, Barbara Mesić, uistinu imala razloga za zadovoljstvo jer je njezina ideja da se spoje moda, turizam i humanost odlično prihvaćena i van granica Hrvatske.

Nakon sjajnog uspjeha humanitarne revije “Kreirano srcem”, u organizaciji Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, a na kojoj su predstavljene nove uniforme HTZ-a, ništa manje uspješno nije bilo ni u Londonu na nedavno održanom World Travel Marketu.

Naime, naše animatorice koje su nosile unikatne haljine modnog dvojca ELFS bile su pravi hit zbog jedinstvene priče koja je spojila modu i ljepote Hrvatske. Stoga je inicijatorica i organizatorica ove akcije, Barbara Mesić, uistinu imala razloga za zadovoljstvo jer je njezina ideja da se spoje moda, turizam i humanost odlično prihvaćena i van granica Hrvatske.

Podsjetimo,zagrebački muzej Mimara nedavno vikenda bio premali za sve koji su željeli prisustvovati eventu koji je već unaprijed proglašen humanitarnim i modnim događanjem godine. Naime, upravo tamo su Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica organizirali reviju “Kreirano srcem”, čiji je cilj bio dvostruki: pomoći udrugama Dar iz Osijeka, koja se brine o mališanima s dijagnozom autizma, te nevladinoj udruzi HURID, ali i predstaviti novi izgled uniformi koje animatori Hrvatske turističke zajednice nose na svim svjetskim sajmovima, a kreirao ih je najpopularniji domaći modni dvojac, ELFS.

U promociji ovog hvalevrijednog projekta pomogle su dvadeset i dvije žene iz javnog života Hrvatske koje su, na jedno večer, svoje operacijske sale, odvjetničke fotelje, sportske dvorane i televizijske studije zamijenile modnom pistom kako bi pokazale dvadesetak predivnih haljina s motivima Hrvatske. Sve one bez razmišljanja su se odazvale, a inicijatorica projekta i glavna savjetnica ministra turizma, Barbara Mesić, priznala je tada kako je izuzetno zadovoljna revijom, ali i količinom dobre i pozitivne energije koja je te večeri vladala u Mimari:

– Jako nam je drago što je sve ovako prošlo i što smo postigli cilj koji smo si zacrtali. Svakih nekoliko godina imamo kolekciju naših uniformi koje naši animatori nose na svim svjetskim sajmovima gdje se Hrvatska prezentira. Ove godine raspisali smo natječaj s idejom da se naprave haljine koje će biti razglednice Hrvatske, dakle da imaju motive Slavonije, Istre, Dalmacije… Na natječaju je pobijedio modni dvojac ELFS i odlučili smo napraviti i korak dalje. Htjeli smo dati obol društvu i humanitarnom revijom pomoći udrugama Dar iz Osijeka, koja se brine o mališanima s dijagnozom autizma te nevladinoj udruzi HURID.- kazala je Barbara Mesić. A dali su i više od toga jer je, nakon revije, ministar turizma Gari Capelli udrugama Dar i HURID uručio čekove na 80.000 kuna, što će im svakako pomoći u daljnjem radu.

Inače, Barbara Mesić magistrirala je u Londonu kao stipendistica britanske vlade, a od 20.000 prijavljenih kandidata, upravo je ona dobila Chevening Scholarship na King s College u Londonu. Tri je godina Barbara Mesić radila u britanskom parlamentu. U Hrvatskoj je bila osobna savjetnica predsjednika Sabora, a završila je i diplomatsku akademiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close