Renault predstavio konceptni električni automobil Twin’Z

Autor: Poslovni.hr , 14. travanj 2013. u 16:00
Renault Twin'Z by Ross Lovegrove (Fotografije preuzete s portala croenergo.eu)

Renault je nedavno predstavio konceptni električni automobil pod nazivom Twin’Z.

Autor/Izvor/Fotografija/Video: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS /Renault / Renault / Youtube

Renault je nedavno predstavio konceptni električni automobil pod nazivom Twin'Z.

Radi se o 100% električnom gradskom automobilu s pogonom na stražnjim kotačima, rasponom od 160 kilometara te motorom od 86 konjskih snaga. Ovaj koncept inspiraciju vuče iz nekih od Renaultovih najpoznatijih modela kao što su Renault 5 i Renault Twingo, no britanski dizajner Ross Lovegrove dao je Twin'Z-u svoj jedinstveni dizajnerski pečat.

Prema navodima iz Renaulta, Twin'Z koncpet ogledalo je nove dizajnerske strategije kompanije koja se temelji na pojmu životnog ciklusa čovjeka kojeg predstavlja šest latica cvijeta.

Ross Lovegrove je kao dizajner bio zadužen za završne detalje na karoseriji uključujući branike, svjetla, rešetku, LED krov i kotače, kao i za dizajniranje interijera, uključujući izbor boja i materijala.

Poznati britanski dizajner ovom je prigodom izjavio: "Automobil je za mene samo još jedan veliki proizvod. Prilikom dizajniranja Twin'Z automobila koordiniranim pristupom istovremenog rješavanja interijera i eksterijera osigurao sam koherentni pristup u skladu sa digitalizacijom i elektrifikacijom automobila. Automobili su simboli našeg napretka i naše civilizacije, simboli naše tehnokracije i sposobnosti preobrazbe materijala u sofisticirane predmete". 

Izvorni članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close