FOTO: 5 najtežih poslova tijekom nepodnošljivih ljetnih sparina

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2015. u 16:28
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Pogledajte poslove koji su u paklenim ljetnim danima gotovo neizdrživi.

Postoje poslovi koji su tijekom vrućih ljetnih dana gotovo neizdrživi… 

The Guardian donosi listu od pet najtežih poslova tijekom ljeta kada gradski asfalt "žari" na više od 100 stupnjeva celzijusa:

1. Građevinski radnik na asfaltu
Čizme, zaštitne kacige, hlače i zaštitne naočale… I uz sve to tone i tone asfalta koji se treba rasporediti po površini. Mnogi radnici ovaj posao nazivaju "ljetnim ubojstvom", a jedino rashlađujuće sredstvo u ovim nemogućim uvjetima jest voda. Hektolitri vode.

 


Foto: Goran Jakuš / Pixsell

2. Timaritelj životinja u ZOO-u
Radnici u zoološkom vrtu također su ostavljeni na milost i nemilost vremenu, a osim što hrane životinje, po cijele dane moraju čistiti životinjske izmete. Uz sve to, tijekom vrlo vrućih dana štite životinje od opeklina, a jedini način da se rashlade je rotacija sa zaposlenicima koji rade u hladu.

 


Foto: Luka Stanzl / Pixsell

3. Varioc
Izrada, popravak i zavarivanje čelika na visokim temperaturama u kožnoj jakni, zaštitnoj kacigi i čizmama. Od vrućine je zbog vrste zanata praktički nemoguće pobjeći, a malu utjehu pružaju veliki ventilatori koji služe provjetravanje  otpusnih para.

 


Foto: Filip Brala / Pixsell

 

4. Berač voća i povrća
Iako sami birate odjeću u kojoj ćete raditi, ovaj posao predstavlja težak fizički posao na mjestima gdje vrlo često nema nikakvog hlada. Treba dodati i konstantnu pogrbljenost tijela na suncu bez imalo vjetra uz nikakvu mogućnosti da se izbjegne vrućina. Jedini spas: mnogo vode.

 


Foto: Damir Špehar / Pixsell

5. Radnik u kanalizaciji
Opremljen zaštitnim naočalama, rukavicama i fluorescentnom jaknom, radnik u kanalizaciji mora biti u odličnom fizičkom stanju kako bi se pored svega borio i sa – vrućinom. Smrad se tijekom ljeta intenzivira, a zaštitu osim vode pruža krema za sunčanje i redovne pauze.

 


Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Komentirajte prvi

New Report

Close