FOTO: Sezona u Novigradu još traje, pogledajte što je privuklo goste

Autor: Marija Crnjak , 28. rujan 2019. u 11:30
Foto: Press

Aminess Wine&Gourmet Nights prilika je i za predstavljanje mladih perspektivnih kuhara iz Hrvatske ali i regije, i odaziv je sjajan, otkrio nam je sinoć chef David Skoko.

Iako je kraj rujna, hotel Aminess Maestral u sastavu grupacije Aminess hoteli i kampovi tvrtke Laguna Novigrad još je pun, a sinoć je bilo ispunjeno svako od 80-tak mjesta u njihovom a la carte restoranu Oliveto, na pretposljednjoj večeri Aminess Wine&Gourmet Nights u ovoj godini, fine-dining eventu s poznatim istarskim chefom Davidom Skokom. Radi se o projektu koji ide već treću godinu, svakog zadnjeg petka od travnja do listopada, a cilj mu je promocija istarske kuhinje i vinske ponude te lokalnih sezonskih namirnica. 

Event se realizira tako da se gostima pripremaju jela od nekoliko slijedova u otvorenoj kuhinji, tako da gosti ne samo da mogu gledati što se radi već mogu i zaviriti u lonce i tanjure i popričati sa svojim kuharima u pauzama ili se s njima fotografirati za uspomenu. Sama večera košta 350 kuna po osobi, a gosti je mogu kombinirati s različitim paketima s boravkom u hotelu, od wellnessa do manifestacije Wine&Walk, jedinstvene šetnje s vinskom čašom u ruci, uz degustacije lokalnih vina i istarskih zalogaja, čije je današnje izdanje u potpunosti rasprodano.  

Aminess večera prilika je i za predstavljanje mladih perspektivnih kuhara iz Hrvatske ali i regije, i odaziv je sjajan, otkrio nam je sinoć David Skoko.

"Ovo mi je najdraže gostovanje koje odradim u tijeku cijele godine, a radim ga sa svojim prijateljima i kolegama iz Hrvatske i inozemstva, najčešće iz Slovenije, te vrhunskim vinarima čija vina sljubljujemo s našim jelima. Jako mi je drago da nam se javlja puno mladih kuhara iz različitih dijelova zemlje, koji se sami nude da dođu raditi s nama i doživjeti atmosferu koja je izuzetno dobra. Mi, nas deset dvanaest, uđemo u kuhinju rano ujutro, i 'rokamo' cijeli dan da bi to navečer izgledalo ovako ležerno i elegantno, ali radi se o zbilja ozbiljnom i zahtjevnom kuharskom angažmanu", kaže Skoko.

Sinoć je uz Skoku kuhao mladi slovenski chef Jorg Zupan, vlasnik ljubljanskog restorana Atelje, za slastice je bila zadužena Larissa Sossa, a pila su se vina Coronica istarskog vinara Morena Coronice.

Komentirajte prvi

New Report

Close