11 svjetski poznatih brandova za koje Amerikanci nikad nisu čuli

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2012. u 14:46
Thinkstock

Većina Amerikanaca živi u uvjerenju da je SAD središte svijeta pa stoga misle i kako je većina najvećih i najvrednijih brendova stvoreno upravo u njihovoj domovini.

Većina Amerikanaca živi u uvjerenju da je SAD središte svijeta pa stoga misle i kako je većina najvećih i najvrednijih brendova stvoreno upravo u njihovoj domovini. Da se ne radi samo o uvriježenom mišljenju, pokazala su i nedavna istraživanja  o vrednovanju pojedinih brandova koje su proveli marketinški stručnjaci.

Ipak, neki od najvrednijih svjetskih brendova u vlasništvu su kompanija izvan Sjedinjenih Američkih Država, a o nekima od njih brojni Amerikanci ne znaju apsolutno ništa, dok za neke uopće nisu čuli. Kako Business Insider piše, od američkih brendova koji su se našli na listi najvrednijih svjetskih marki najviše su pozicionirani svjetski poznati brendovi kao što su Google, Apple, Microsoft, Marlboro, Coca-Cola, McDonald’s i IBM.Većina američkih brendova sa top liste spada u jednu od sljedeće dvije kategorije: potrošački i tehnološki proizvodi.

S druge strane, brendovi u vlasništvu kompanija izvan SAD-a uglavnom pripadaju kategoriji financijskih usluga i bankarstvu te telekomunikacijskom sektoru. U nastavku se nalazi popis nekih od najpoznatijih svjetskih brendova za koje velik broj Amerikanaca nikad nije čulo.

1. China Mobile – kineska telekomunikacijska kompanija
2. NTT DoCoMo – japanska telekomunikacijska kompanija
3. Deutsche Telekom – njemački mobilni operator
4. Hermes – francuski modni brend
5. Petrobras – brazilska energetska kompanija, 5. po veličini u svijetu
6. Vodafone – britanski mobilni operator
7. Telecom Italia – talijanski mobilni operator
8. Sberbank – najveća ruska banka
9.ICICI Bank – jedna od najvećih indijskih financijskih kompanija
10. RBC (Royal Bank of Canada) – prema Forbesu, najveća financijska kompanija u Kanadi
11. Movistar – španjolski mobilni operator 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Dobro kazes, sta ste se svi uvatili Amerikanaca ka pijani plota. Ameri neznaju di je Hrvatska, Albanija I raznorazno. Oni imaju svoju kulturu koju njeguju I nikome nemozemo zamirit domoljublje I patriotizam, nebi da puno hrvata ili europljana zna di j kentucky ili maryland

Dobro kazes, sta ste se svi uvatili Amerikanaca ka pijani plota. Ameri neznaju di je Hrvatska, Albanija I raznorazno. Oni imaju svoju kulturu koju njeguju I nikome nemozemo zamirit domoljublje I patriotizam, neb

nismo ni mi čuli, pa šta!?

New Report

Close