Uskoro novi i bogatije izdanje Infobip Shifta u Miamiju

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2024. u 16:00
PD

Svoj imidž na američkom tržištu Infobip, između ostalog, gradi i developerskom konferencijom Infobip Shift. Prvo, a uskoro i drugo izdanje, konferencije bit će održano u Miamiju. Organizatori najavljuju sadržajno mnogo bogatiji program.

Najveća developerska konferencija u Hrvatskoj uskoro će drugi put biti održana u SAD-u, odnosno Miamiju, najavljuju iz Infobipa. Infobip Shift Miami ove će godine imati dvodnevni program, a održan će biti 22. i 23. travnja, u Muzeju umjetnosti Perez. Događaj bi u odnosu na prošlogodišnji trebao biti programski, ali i posjetiteljima, bogatiji.

Prvo je izdanje ove developerske konferencije privuklo 500 posjetitelja, a ove ih se godine očekuje više. Također, ove će godine, najavljuje Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima u Infobipu, fokus predavanja biti na softveru utemeljenom na API-ju (Application Programming Interface).

“Za razliku od prošlog Shifta u Miamiju, koji je tematski pokrio različite aspekte developerske industrije, predavanja će ove godine biti vezana isključivo za API-jeve. Za fokus na API odlučili smo se jer je riječ o rastućoj i iznimno važnoj grani softverske industrije bez koje je nemoguće zamisliti modernu developersku profesiju. Naš je cilj pružiti publici uvid u najnovije alate i rješenja koji će im omogućiti optimizaciju vlastitih vještina, kako bi bili korak ispred u dinamičnom svijetu softverskog razvoja“, osvrnuo se na temu konferencije Radišić.

Prvi potvrđeni govornici su Christian Bach (Netlify), Adrienne Tacke (Cisco), Talia Nassi (Akamai), Larry Maccherone (Contrast), Brian Rinaldi (LaunchDarkly), Mary Thengvall (Camunda) i Katie Miller (Data Protocol), a iz Infobipa najavljuju kako očekuju ukupno 20 govornika, što također predstavlja rast u odnosu na prošlogodišnjih 15 predavača.

Infobip Shift u Miamiju dio je aktivnosti prvog hrvatskog jednoroga kojima osnažuje globalnu developersku zajednicu. Prošlogodišnje izdanje predstavilo je konferenciju novoj sredini, dok podizanje letvice u drugoj godini poručuje kako Infobip Shift u Miamiju može postati nezaobilazan događaj za lokalnu tehnološku scenu, smatra Nikola Pavešić, direktor developerskog iskustva i startupa u Infobipu.

“Važno nam je svake godine napredovati, a širenjem programa već u ovogodišnjem izdanju pokazujemo kako smo ozbiljni u svojoj namjeri povezivanja i podupiranja developera u cijelom svijetu. Infobip sada ima dvije konferencije na dva kontinenta, a to je nešto čime se može pohvaliti tek nekolicina najvećih, globalnih kompanija. Planski, osmišljeno i korak po korak nastavljamo okupljati developersku zajednicu oko Infobip Shifta, kako u Miamiju tako i u Zadru”, ističe Pavešić.

Nakon Infobip Shifta u Miamiju slijedi europsko izdanje konferencije koje će, već tradicionalno, biti održano u rujnu u Zadru.

Komentirajte prvi

New Report

Close