Umro član Uprave Styrije Kurt Kribitz

Autor: Lana Kovačević/VL , 19. svibanj 2022. u 19:19
FOTO: Marija Kanizaj

Da se najviše divi predanosti i stručnosti kojom je Kurt Kribitz pomogao u oblikovanju promjena u cjelokupnoj novinarskoj i tiskarskoj industriji sa svim njezinim aspektima poručio je Bernhard Kiener, član uprave Styria Media Group.

Nakon duge i teške bolesti jučer je u Austriji umro Kurt Kribitz, član uprave Styria Media Group.

Styria Grupi se Kribitz, kojeg mnogi kolege i poslovni suradnici opisuju kao dosljednog i vrijednog profesionalca koji je volio tiskanu riječ i koji je vjerovao u tiskano novinarstvo ne plašeći se svih inovacija, a koji je s jednakim uvažavanjem pristupao svim ljudima, pridružio 2002. godine. Od tada je, obnašajući mnoge važne funkcije, nesebično dijeleći znanje, ali i učeći druge upornosti doslovce značajno utjecao na uspješnost poslovanja cjelokupne grupacije kako u Austriji tako i u Hrvatskoj i regiji.

Kribitz je rođen 26. lipnja 1957. u  Sankt Veitu an der Glan/Austrija, diplomirao je na Visokom grafičkom saveznom Institutu za nastavu i istraživanje u Beču, a nakon toga bio na vodećim pozicijama u tiskarskoj i nakladničkoj industriji. Kroz posao se dodatno školovao i educirao i to na Bečkom Sveučilištu kao i na Sveučilištu primijenjenih znanosti. Iza sebe ostavlja suprugu Hildegardu s kojom je bio u braku od 1978. te troje djece i dvoje unučadi.

– Kurt Kribitz bio je izuzetan kolega, koji je sa svim svojim iskustvom u tiskarskom sektoru, u logistici i u komercijalnim poslovima značajno doprinio uspješnom razvoju Styria Grupe proteklih godina. Za to mu dugujemo najveću zahvalnost – kazao je povodom njegove smrti Markus Mair, predsjednik Styria Media Group.

Da se najviše divi predanosti i stručnosti kojom je Kurt Kribitz pomogao u oblikovanju promjena u cjelokupnoj novinarskoj i tiskarskoj industriji sa svim njezinim aspektima poručio je Bernhard Kiener, član uprave Styria Media Group. Od velikog profesionalca oprostio se i Friedrich Santner, predsjednik Nadzornog odbora Styria Media Group.

– S Kurtom Kribitzom gubim dragog prijatelja i dugogodišnjeg suradnika. Styria Media Group duguje mu veliku zahvalnost. Njegova marljivost, njegova pouzdanost i sveobuhvatno znanje značajno su doprinijeli uspjehu proteklih godina. Svima će jako nedostajati i naše misli su s njegovom obitelji u ovim teškim trenucima – kazao je Santner.

Kurt Kribitz bio je bez sumnje stručnjak koji je itekako dobro razumio što je medijski posao, znao je da je medijska uloga značajna i nezamjenjiva, kao što je znao da novinari mogu biti uspješni samo ako su lišeni bilo kakvih pritisaka – stoga je, kako svjedoče i sami njegovi kolege radio na tome da im osigura upravo takve uvjete za rad.

New Report

Close