Sunčica Lalić gradi elektranu u Babinoj gredi!?

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2012. u 10:30

Hrvatske šume raspisale su natječaj za prodaju 600 tisuća tona drvne sječke ukupne vrijednosti 162 milijuna kuna na posve neuobičajen način: tko prvi dođe, dobiva ugovor, piše Jutarnji list.

U obrazloženju javnog poziva Hrvatskih šuma piše da će se prijave razmatrati – ‘prema redoslijedu zaprimanja’! Sve – ‘do isteka raspoloživih količina’, navodi list. Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić rekao je Jutarnjem da nema ništa sporno u modelu “tko prvi, njegovo”. “Željeli smo olakšati i ubrzati proces! Poziv je objavljen u svim dnevnim novinama tako da su sve tvrtke mogle imati informaciju!”, kaže šef Uprave.

Prva koja je ušla u središte Hrvatskih šuma da bi dobila ugovor bila je – Sunčica Lalić, nekadašnja manekenka i supruga Dragana Jurilja, kontroverznog poduzetnika i nekadašnjeg prvaka u taekwondou, piše Jutarnji.

Tvrtka Uni Viridas doo iz Zagreba u kojoj je Sunčica Lalić direktorica predala je dokumentaciju u Hrvatske šume 2. srpnja u 12 sati, 47 minuta i 24 sekunde. Odmah je dobila ugovor: pripast će joj 64 tisuće tona sječki od bukve i hrasta i 16 tisuća tona sječki od ostalih tvrdih listača. Ugovor je vrijedan 21.6 milijuna kuna. A, sječke joj, kako je objasnila u prijavi Hrvatskim šumama, trebaju jer gradi – elektranu u Babinoj gredi!

Hrvatske šume prodaju drvnu sječku isključivo tvrtkama koje proizvode električnu ili toplinsku energiju. Zato je osnovni uvjet natječaja da tvrtka ima elektranu ili lokacijsku dozvolu za gradnju energetskog postrojenja.

(pd)

Komentari (5)
Pogledajte sve

Evo zašto hrvatsko gospodarstvo ne može napraviti pomak već godinama. Uvijek se pojavljuje ovakav tip fantomskih tvrtki bilo da se radi o tvrtkama iz RH ili istih takvih iz inozemstva koje prolaze na natječajima potkupljujući uhljebljene smradove. I onda se svaka vlast čudom čudi kako nas svaka iole ozbiljna EU tvrtka (posebno Njemačke tvrtke) zaobilaze u širokom luku.

Pogledajte koliki dug ima Dragan Jurilj u poreznoj, ono šta ne možete pogledati je koliko je love ostao dužan svima po zagrebu sa kojima je radio, a taj je broj puno puno veći od duga prema državi.

one će šibićarit ovu prvu

Kako to da se nije javila Vlatka ili Severina.

New Report

Close