Šefovi sada mogu točno znati koliko radite, postoji poseban program

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2023. u 09:35
Foto: Pixabay

Postoi tvrtka koja nudi stvarno-vremenske nadzorne ploče i izvješća o produktivnosti.

Žena iz Australije tvrdi da je dobila otkaz kao konzultantica nakon što je softver za praćenje aktivnosti njezinog poslodavca otkrio da je imala “izrazito nisku produktivnost” na svom prijenosnom računalu između listopada i prosinca. U svojoj nedavnoj prijavi, njezin nadređeni tvrdi da je njezina uloga zahtijevala više od 500 pritisaka na tipku po satu, dok je ona prosječno ostvarivala manje od 100 pritisaka.

U srpnju je jedan drugi poslodavac, Michael Patrón, izjavio na bivšem Twitteru (X) da je nedavno otpustio dva zaposlenika koji su pokušavali zavarati sustav koristeći tehnologiju pomicanja miša kako bi simulirali rad. Nakon što su propustili rokove i imali značajna kašnjenja u odgovaranju na poruke, Patrón je objavio da je izvješće tvrtke Time Doctor, koja se bavi analizom radnih dana, pokazalo da su postojala dulja vremenska razdoblja tijekom kojih zaposlenici nisu bili aktivni, prenosi Business Insider.

Carlo Borja, voditelj marketinga u tvrtki Time Doctor, izjavio je za Insider da njihova tvrtka nudi stvarno-vremenske nadzorne ploče i izvješća o produktivnosti, koja pomažu poslodavcima da procijene radne navike svojih zaposlenika, uključujući njihovo radno vrijeme, odmore te upotrebu interneta i aplikacija. Time Doctor također pruža alat za praćenje zaslona, koji poslodavcima omogućuje pregled aktivnosti zaposlenika putem snimki ili snimaka zaslona, a koji se može aktivirati ili deaktivirati prema potrebi.

Komentirajte prvi

New Report

Close