Ryanair i Eurowings uvode nove linije i pojačavaju frekvencije prema Hrvatskoj

Autor: Darko Bičak , 16. travanj 2021. u 10:10
Zrakoplov aviokompanije Ryanair u zracnoj luci Zemunik Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

S očekivanim povlačenjem pandemije Covida-19 uslijed sve masovnije vakcinacije, zrakoplovni operateri vraćaju i jačaju svoje pozicije prema hrvatskim odredištima

Ryanair, najveća niskobudžetna zrakoplovna kompanija u Europi koja je nedavno najavilila otvaranje svoje regionalne baze u Zagrebu, objavila je danas da pojačava svoje frekvencije iz Pule. Tako će Ryanair otvoriti novu rutu Pula – Poznan (Poljska) koju će održavati dva puta tjedno, a isto će tako svoje postojeće linije od Pule do Bruxellesa (Charleroi) i Londona (Stansted), koji sada prometuju tri puta tjedno od srpnja povećati za po još jedan let kao dio Ryanairovog rasporeda Hrvatskog ljeta 2021. Kao i uvijek kod otvaranja novih linija, tako i sada Ryanair nudi putnicima koji do ponoći 18. travnja rezerviraju karte promotivne cijene od 153 kune po sjedalu. Iako je to prije za niskobudžetne operatere bilo nezamislilvo, a posebice Ryanari kojem je to bio jedan od modela dodatne zarade, sada je uslijed nesigurnosti oko razvoja situacije s pandemijom Covida-19 moguće i kod irskog prijevoznika dva puta besplatno promijeniti rezervaciju.

Isto tako, portal Croatianaviation je objavio jutros da će Eurowings, niskotarifni avioprijevoznik iz Lufthansa grupacije, u svibnju obnoviti promet prema više hrvatskih zračnih luka te ukupno imati čak 10 redovnih linija prema četiri hrvatske zračne luke – Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu. Zagreb će i dalje biti povezan sa Kölnom tri puta tjedno (srijedom, petkom i nedjeljom), a Eurowings će od 20. svibnja obnoviti promet na liniji između Stuttgarta i Zagreba s dva leta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Kako smo spomenuli, Eurowings trenutno prometuje na dvije linije prema Splitu, a u svibnju će ih imati ukupno pet. Linije iz Dusseldorfa i Stuttgarta prema Splitu trenutno prometuju jednom tjedno, a na obje linije uvodi se i drugi let tjedno (uz subotu, dodatni let utorkom). Eurowings će početkom svibnja uvesti linije iz Kölna, Dortmunda i Hamburga prema Splitu, a sve će linije biti u prometu jednom tjedno, subotom.

Zadarska i riječka zračna luka u svibnju će dočekati prve zrakoplove ove aviokompanije u ovogodišnjem ljetnom redu letenja. Linija Dusseldorf – Rijeka – Dusseldorf započeti će s prometovanjem na samom kraju mjeseca (29. svibnja), jednom tjedno, subotom, dok će prema Zadru Eurowings obnoviti promet na dvije linije. Linija Stuttgart – Zadar – Stuttgart prometovat će od 23. svibnja, jednom tjedno, nedjeljom, dok će linija Köln – Zadar – Köln prometovati od 22 svibnja, također jednom tjedno, subotom. Eurowings će tako u svibnju obaviti gotovo 100 rotacija na 10 međunarodnih linija prema i iz četiri hrvatske zračne luke, pri čemu će najveći broj sjedala biti ponuđen upravo prema Zagrebu i Splitu. U lipnju možemo očekivati veći broj tjednih operacija na navedenim linijama, kao i uvođenje dodatnih te obnavljanje prometa ovog prijevoznika prema pulskoj zračnoj luci. Podsjećamo, linija prema Osijeku nije u prodaji za ovu godinu. Na svim linijama prema Hrvatskoj u svibnju su najavljeni zrakoplovi iz A320 obitelji.

Komentirajte prvi

New Report

Close