Poticanje izvrnosti i povezivanje studentica s IT i zdravstvenom industrijom

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2021. u 20:00
Foto: PD

Udruga digitalnog zdravstva želi motivirati i podržati žene u njihovu razvoju profesionalnih karijera, zbog čega je pokrenula i projekt Žene u tehnologiji.

Prepoznavanje, poticanje, nagrađivanje i promicanje izvrsnosti, te razmjena znanja i iskustava žena koje rade u digitalnom zdravstvu i drugim područjima. Ciljevi su to projekta Žene u tehnologiji, predstavljenog na nedavnom istoimenom susretu u Zagrebu, u organizaciji Udruge digitalnog zdravstva.

Na meeetupu u coworking prostoru Wespa Spaces okupili su se predstavnici industrije i studenti, razmijenivši ideje i stavove o razvoju tehnologije i digitalizaciji, osvrćući se i koliki utjecaj i doprinos u tome u – Hrvatskoj i EU imaju upravo žene. Kako je rečeno – udio žena u digitalnom sektoru Europske unije i Hrvatske nije se puno promijenio posljednjih godina. Štoviše, upozoreno je sa skupa Žene u tenologiji, da bi, prema podacima Europske komisije, BDP gospodarstva EU mogao godišnje rasti i za 16 milijardi EUR kad bi u digitalnom sektoru bilo više žena.
“Kako bi ubrzala te trendove, Udruga digitalnog zdravstva želi motivirati i podržati žene u njihovu razvoju profesionalnih karijera te podići svijest o sve više žena koje imaju vodeće uloge u području zdravstva i IT-ja”, kaže Mladen Kovaček, dopredsjednik Udruge.

To se nastoji postići i projektom Žene u tehnologiji, a koji bi obuhvatio dodatnu edukaciju studenticama te povezao zdravstvenu i IT industriju s njima samima”, dodaje Kovaček.

On i predsjednica Udruge digitalnog zdravstva Andrea Staničić predstavili su koncept samoga projekte i njegove ideje, a stručna izlaganja imao je niz stručnjaka – Snježana Bahtijari i Karlo Guštin iz kompanije Ericsson Nikola Teslao govorili su o važnosti ICT-a za život ljudi, poslovanje i okoliš i o digitalnoj transformacije, Ivona Čulo, dugogodišnja medijska djelatnica i viša predavačica na Sveučilištu Sjever i Edward Bernays University College
istakla je koliko je bitno osobno brendiranje i korištenje digitalnih tehnologija u vlastitoj promidžbi, a Jasna Stilinović voditeljica odnosa sa članovima u Američkoj gospodarskoj komori (AmCham Hrvatska), predstavila je i plan aktivnosti u odboru za zdravstvo te predstavila mogućnosti zajedničke suradnje studenata i komore. Na meetupu su sudjelovale i dr.sc. Maja Baretić, endrokrinologinja, i Marina Jurković iz tvrtke Roche.

Stručni sudionici i studenti kao ona druga, zainteresirana strana, suglasili su se da je ovaj prvi meetup o ženama u tehnologiji potvrdio kako je inicijativa za dodatnom edukacijom studentica važna, te su najavljeni novi potezi u tom smjeru.

Komentirajte prvi

New Report

Close