Petrol u Hrvatskoj ima novu čelnicu

Autor: Darko Bičak , 16. prosinac 2022. u 12:46
Simona Kostrevc, predsjednica Uprave Petrola Hrvatska

S prvim danom prosinca, vođenje društva Petrol u Hrvatskoj preuzela je Simona Kostrevc. Niko Knez postao je odgovorna osoba za Prodaju krajnjim kupcima dok je Prodaju poslovnim klijentima i javnoj upravi preuzeo Vladimir Kuzmić

Najveća slovenska tvrtka i jedan od najvećih regionalnih energetskih igrača, Petrol, dobio je novo čelništvo u Hrvatskoj. S prvim danom prosinca, vođenje društva Petrol u Hrvatskoj preuzela je Simona Kostrevc. Niko Knez postao je odgovorna osoba za Prodaju krajnjim kupcima dok je Prodaju poslovnim klijentima i javnoj upravi preuzeo Vladimir Kuzmić.

Simona Kostrevc po struci je diplomirana ekonomistica, a svoje bogato iskustvo u Petrolu započela je 2002. godine, prvo kao studentica u OJ Računovodstvo, a kasnije u OJ Financije, gdje je stekla veliko iskustvo te operativno i stručno znanje iz područja računovodstva i financija. Godine 2006. preuzima vođenje Službe obveza u OJ Financije, a 2011. godine postaje zadužena za uspostavu sustava upravljanja potraživanjima i kreditnim rizikom za ovisna društva na tržištima JIE. 2013. preuzima vođenje Odjela potraživanja i obveza u OJ Financije, a dvije godine kasnije kreće u projekt osnivanja OJ Pozadinski ured koji vodi od 2016. godine. U lipnju 2021. godine preuzela je vođenje integracijskog ureda u Zagrebu, gdje je nadgledala proces pripajanja društva Crodux Derivati dva d. o. o. društvu Petrol d. o. o. Pravno spajanje završeno je početkom studenog, a od 1. prosinca Kostrevc preuzima ulogu predsjednice Uprave društva Petrol d. o. o. Simona je zasigurno osoba koja živi vrijednost povjerenje s energijom povezivanja,a njezin moto je jednostavan: ‘Energija smo mi, zajedno!’.

Niko Knez direktor je maloprodaje u Petrolu d. o. o. od 2014. godine, a po struci je također diplomirani ekonomist. Karijeru je počeo graditi 2003. godine u društvu Hyundai auto Zagreb d. o. o., prvo kao prodavač, zatim menadžer pa regionalni voditelj, a na koncu i voditelj maloprodaje za hrvatsko tržište. Nedvojbeno je kako ga odlikuju izuzetne poslovne sposobnosti, a njegov recept za uspjeh je jednostavan: ‘Ono što radiš, moraš raditi s veseljem i uspjeh neće izostati.’ Od 1. prosinca ove godine, Knez je član Uprave društva Petrol d.o.o., odgovoran za Prodaju krajnjim kupcima.

Vladimir Kuzmić vodeći je rukovoditelj u društvu Crodux Derivati Dva d. o. o. od 2017., a nakon pripajanja društvu Petrol, postaje član Uprave. Diplomirani kemičar u svojoj karijeri je doživio nekoliko procesa preuzimanja, a time i prilagodbu novim vlasnicima i organizacijskim kulturama. Karijeru je počeo graditi 1995. u rafineriji INA u Rijeci, 2002. godine zaposlio se u OMV Hrvatska, a od 2010. do 2017. godine radio je u Lukoilu Hrvatska. Ovaj diplomirani kemičar brzo se prilagođava promjenama i uspješno se hvata u koštac s novim izazovima. Od 1. prosinca 2022. godine član je Uprave društva Petrol d. o. o. i odgovoran za Prodaju poslovnim klijentima i javnoj upravi.

Velike zasluge tijekom godina rada kroz osnaživanje zaposlenika za neometano obavljanje posla, razvoj karijere i rast idu Borisu Antoloviču. Ovaj po struci magistar strojarstva, uspješno je vodio društvo Petrol d. o. o. u Hrvatskoj od 2013. godine, do završetka spajanja s društvom Crodux Derivati Dva d. o. o. za što je 2018. dobio i nagradu za menadžera godine. Preuzimanjem novih izazova u karijeri izvan Petrola, prilikom odlaska zahvaljuje svim Petrolovkama i Petrolovcima na odličnoj suradnji, povjerenju, poštovanju, kreativnosti i srdačnosti koju su zajedno gradili u uspješnom rastu i razvoju društva Petrol d. o. o. u proteklim godinama.

Komentirajte prvi

New Report

Close