Petrol predstavio novu aplikaciju s kojom su okrunili 73% transakcijskog rasta

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2024. u 15:56

Nova aplikacija Petrol GO donosi poboljšano korisničko iskustvo s novim funkcionalnostima i osvježenim izgledom.

Grupa Petrol predstavila je aplikaciju Petrol GO koja jednostavnošću i funkcionalnostima, zamjenjuje i nadmašuje svoju prethodnicu – aplikaciju Na putu. Glavna inovacija ove aplikacije mogućnost je naručivanja hrane i ostalih proizvoda unaprijed, koje kupci mogu preuzeti na odabranom prodajnom mjestu. Aplikaciju je moguće koristiti i u Sloveniji.

Niko Knez, član Uprave Petrola Zagreb, odgovoran za područje prodaje krajnjim kupcima, ističe kako je plaćanje aplikacijom postalo iznimno popularno u Hrvatskoj, što potvrđuju i podaci o rastu transakcija.

“U Hrvatskoj smo prošle godine zabilježili 75.000 transakcija, što predstavlja izvanredan rast od 73% u usporedbi s 2022. godinom. Aplikacija Petrol GO više je od samog alata za plaćanje; omogućuje nam da se prilagodimo potrebama naših kupaca i poboljšamo njihovo zadovoljstvo, dok istodobno optimiziramo naše poslovne procese.”

Nova aplikacija Petrol GO donosi poboljšano korisničko iskustvo s novim funkcionalnostima i osvježenim izgledom. Aplikacija se u Hrvatskoj koristi od 2020., no lansiranjem Petrol GO, programeri su prvi put razvili funkciju „Naruči i preuzmi“.

Petrol GO je rezultat pažljivog planiranja. Aplikacija je osmišljena imajući na umu potrebe i očekivanja krajnjeg korisnika. Stvarajući Petrol GO nastojali smo u najvećoj mogućoj mjeri uvažiti želje korisnika i ponuditi im mogućnost dodatnih funkcionalnosti koje smo detektirali u njihovim porukama. Ujedno smo postavili izazov kako u budućnosti uključiti dodatne usluge u aplikaciju, a da pritom ne izgubimo jednostavnost korištenja i preglednost. Sve to kako bi kupnja na našim prodajnim mjestima bila još lakša i brža za korisnike“, dodao je Knez.

Ažuriran je i izgled ikone koja sada sadržava slovo P, prepoznatljiv simbol brenda Petrol koji jasno ukazuje na to da aplikacija ne služi samo za plaćanje goriva ili kave Na putu bez odlaska na blagajnu. Aplikacija, osim poboljšavanja postojeće, uvodi i nove funkcije poput jedinstvenog zaslona za unos sa središnjim gumbom “Skeniraj i plati”, što korisnicima omogućuje brzo plaćanje goriva i kave Na putu. Sada aplikacija automatski detektira uslugu koju korisnik želi platiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close