Ovog Adventa escape room u Zagrebu na otvorenom, u znaku igračaka. Mogu igrati i odrasli

Autor: Poslovni.hr , 15. prosinac 2021. u 13:14
Foto: PD

U suradnji s TZ Grada Zagreba Dječji Escape Room upriličuje igru sa šetnjom kroz adventske lokacije. Interaktivne karte mogu se preuzeti u TIC-u na Trgu bana Jelačića.

Puno, prepuno je prošlo od veselja koje je najmlađima priuštila igra u Muzeju za umjetnost i obrt tijekom Adventa. Bilo je to 2019. kad se u ovoj velebnoj zagrebačkoj kulturnoj ustanovi (a koja od 1.1. 2022. zatvara na nekoliko godina vrata radi protupotresne obnove) ukazao Orašar, i to kroz igru zadataka i odgonetanja zagonetki. Dječji Escape Room pobrinuo se tad da se motivi omiljenoga blagdanskog baleta prenesu u fizički prostor, a djeca su rado sudjelovala u rješavanju zadataka. Pandemija je takvu mogućnost lani osujetila, no ovog adventa Dječji Escape Room je ponovno na djelu. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba upriličuje igru na otvorenom.

Foto: PD

“Spoj igračaka i lova na blago (treasure hunt) dovest će vas do Zagreb Toy Storyja gdje ćete uz vrlo dinamičnu i interaktivnu šetnju upoznati temu našeg adventa, neki će se tek upoznavati s igračkama, a neki će se sjetiti i svog djetinjstva. Kroz bajkovitu šetnju proći ćete veći dio čarobnih adventskih lokacija koje sad neće biti samo mjesto za slikanje selfieja, već i zabava za velike i male”, kaže autorica Kruna Josimović, vlasnica i voditeljica Dječjeg Escape Rooma na Zagrebačkom velesajmu, inače jedinog s takvim formatom za djecu u Europi, a od iduće godine i u Americi.

Igra dakle, nije ograničavajuća što se tiče dobi, dapače, pogodna je za sve dobne skupine, pogotovo ako, dodaje Kruna, “niste nikad niste izgubili ono dijete u sebi”.
“Čak i ako za sebe mislite da ste Grinch, ova igra će vas zabaviti, možda nasmijati, ali će vam svakako ostati u jednom od ljepših sjećanja na Zagrebački advent”, ističe autorica.

Interaktivne mape za sudjelovanje u igri, koja je inače potpuno besplatna, mogu se preuzeti u Turističko-informativnom centru na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close