Otvara se novo hi-tech postrojenje od 6300 kvadrata: Proizvodna linija za najveće globalne igrače

Autor: Poslovni.hr , 10. studeni 2022. u 09:46
IZVOR: PIA Automation Austria

Tvrtka je od 2017. godine, otkad posluju u sklopu PIA grupacije, podigla prihode šest puta, a broj zaposlenih u zadnjih pet godina je porastao s 15 na više od 50. Trenutačno PIACRO ima 80 zaposlenika, ovu godinu planiraju završiti s 90 zaposlenih, sljedeću sa 130, a do 2025. PIACRO bi trebala imati više od 300 zaposlenih. 

PIA Automation Croatia (PIACRO) u utorak, 15.11.2022. u 12 sati službeno otvara vrata svoje nove lokacije na istoku hrvatske metropole, u zagrebačkom prigradskom naselju Sesvetski Kraljevec, gdje se u tri hale od po 1700 kvadrata i 1200 kvadrata ureda osmišljavaju i sklapaju automatizirane proizvodne linije za najveće globalne igrače iz auto-moto, tech i digitalne industrije.

– Zahvaljujući novom valu investicija u autoindustriji, PIACRO je osigurala povećanje od 110 posto u projektima te 80 posto od tih projekata je u sferi e-mobility. Naše usluge se kreću od razrade dizajna automatiziranih linija u autoindustriji do izrade dijelova, sklapanja, testiranja, do puštanja u pogon kod klijenta – objašnjava Matjaž Žižmond, direktor PIA Automation Croatia te dodaje da automatizacija linije pretpostavlja mehanički i elektro dizajn, PLC programiranje i montažu po sistemu „ključ u ruke“.

Osim povećanja kvadrature s 800 na 6300 m2, kao jedan od glavnih razloga zašto se tvrtka preselila sa zapada grada, iz Svete Nedjelje, na novu lokaciju na istoku, prema Žižmondu leži u tome da je bilo izrazito teško pronaći odgovarajući prostor koji bi zadovoljio sve visoke standarde najvećih imena autoindustrije poput Daimler, ZF, VW, Magna, Linamar, Valeo Siemens, AAM i BMW.

– Na više od 5000 kvadrata „shop floor-a“ mogu se istodobno sklapati linije za više klijenata, što je bilo neophodno za PIACRO, tako da se može osigurati što veći broj investicija za idućih par godina – objašnjava Žižmond, dodajući da je tvrtka od 2017. godine, otkad posluju u sklopu PIA grupacije, podigla prihode šest puta, a broj zaposlenih u zadnjih pet godina je porastao s 15 na više od 50. Trenutačno PIACRO ima 80 zaposlenika, ovu godinu planiraju završiti s 90 zaposlenih, sljedeću sa 130, a do 2025. PIACRO bi trebala imati više od 300 zaposlenih.

– Kod nas uvijek ima mjesta za nove članove tima, važna nam je kultura rada i znanja. Tempo je izuzetno zahtjevan i očekivanja velika, ali s druge strane plaće su veće od zagrebačkog prosjeka – govori Žižmond, ističući da za obuku zaposlenika potroše bar godinu dana jer se treba prilagoditi vrhunskim standardima svakog naručitelja.

PIA CRO najbrže rastuća članica globalne grupacije

PIA Automation je globalna grupacija u sklopu koje posluje devet tvrtki na 12 lokacija na tri kontinenta koje nude visokokvalitetna rješenja u automatizaciji. Matična austrijska kompanija, PIA Automation Austria (PIA AUT) na tržištu je prisutna više od 50 godina te zajedno sa svojom podružnicom u Hrvatskoj razvija i proizvodi prilagođene sustave za montažu, mjerenje i ispitivanje isključivo za automobilsku industriju – posebno pogonske sustave, e-mobilnost i baterije. Usluge obje tvrtke, koje moraju biti CO₂ neutralne jer to postaje uvjet za poslovanje s klijentima, kreću se u rasponu od radnih stanica za ručno sklapanje do potpuno automatiziranih proizvodnih linija.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close