Objavljen natječaj za iskazivanje interesa za kupnju ‘novog’ 3. maja

Autor: Marija Brnić , 14. ožujak 2024. u 09:09
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

3. maj 1905 već je dokapitalizirana operativnom imovinom, te će u daljnjoj fazi preuzeti zaposlenike, koncesiju i bez financijskih opterećenja održati brodograđevnu djelatnost u Rijeci.

Riječko brodogradilište 3. maj objavilo je javni poziv za prodaju svoje tvrtke 3. maj Rijeka 1905. Tvrtka je to koja će, prema planu restrukturiranja, preuzeti daljnje poslove i infrastrukturu brodogradilišta, koje je nakon što je bio u vlasništvu Uljanika, zapeo u obvezama i gubicima. 

3. maj 1905 već je dokapitalizirana operativnom imovinom, te će u daljnjoj fazi preuzeti zaposlenike, koncesiju i bez financijskih opterećenja održati brodograđevnu djelatnost u Rijeci. Tvrtka, dakle, nema ugovorenih poslova i aktivnosti, a plan je države, koja je vlasnik riječkog škvera preko Uljanika u stečaju u čijoj je stečajnoj masi i 3. maj, naći privatnog vlasnika s kojim će ‘novi’ 3. maj pokrenuti poslovanje.

Uprava 3. maja pozvala je ulagače na iskazivanje interesa za kupnju 100-postotnog udjela, no sami uvjeti i cijena nisu naznačeni u javnom pozivu. U ovom krugu, naime, utvrđuje se postojanje interesa i prikuplja neobvezujuća pisma namjere. Tako će se do 15. travnja u 15 sati prikupljati iskaze interesa, a investitori, uz osnovne podatke kojima potvrđuju da zadovoljavaju minimalne uvjete, trebaju navesti i planirane aktivnosti, a pismo dostaviti preporučeno poštom na adresu brodogradilišta. Nakon toga će iz 3. maja mailom biti pozvani na pregled dokumentacije o poslovanju tvrtke, za koji je predviđeno trajanje do 30. travnja u 15 sati. Temeljni kapital tvrtke inače je 10,3 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close