Norveški financijski mehanizam pridonosi smanjenju društvenih i gospodarskih nejednakosti u Europi

Autor: Promo , 24. travanj 2024. u 15:00
Foto: PR

Na konferenciji su doneseni zajednički zaključci svih sudionika kako je GEOMETRICUS d.o.o. kroz SpatialSuperVision ispunio ciljeve, odnosno implementirao je ekološki i okolišno održivo orijentirane usluge mjerenja i prikupljanja prostornih podataka.

U Zagrebu, 22. travnja 2024. godine održala se konferencija po završetku projekta SpatialSuperVision koji se sufinancirao iz Norveškog financijskog mehanizma, Norway grants. Norveški financijski mehanizam pridonosi smanjenju društvenih i gospodarskih nejednakosti u Europi te istovremeno jača bilateralnu suradnju između država darovateljica (Island, Lihtenštajn i Norveška) i Republike Hrvatske. Ispred Innovation Norway na konferenciji sudjelovale Egli Ilić, viša savjetnica, te direktorica Programa Anne Lise Rognlidalen koja je i otvorila konferenciju.

Tvrtka GEOMETRICUS d.o.o. provela je navedeni projekt u vrijednosti od 1.414.956,00 EUR. Kroz projekt je nabavljena oprema koja je sufinancirana u intenzitetu potpore od 70%.

GEOMETRICUS d.o.o. osnovan je 2011. godine za obavljanje svih vrsta geodetskih djelatnosti, sa sjedištem na području Požeško-slavonske županije. Danas djeluje na razini cijele Republike Hrvatske i u zemljama EU.

Na konferenciji je osim direktorice Programa bilo još nekoliko govornika – dr. sc. Nikola Vučić, vodeći stručnjak za 3D katastar, zatim ispred tvrtke Geo Wild d.o.o. Krešimir Gulija, Michael Mayer iz tvrtke RiCOPTER, Austrija, te Robert Verlič iz tvrtke OneDrone d.o.o., Slovenija. Naposljetku su djelatnici tvrtke GEOMETRICUS d.o.o. predstavili opremu i njezine funkcije i karakteristike.

Na konferenciji su doneseni zajednički zaključci svih sudionika kako je GEOMETRICUS d.o.o. kroz SpatialSuperVision ispunio ciljeve, odnosno implementirao je ekološki i okolišno održivo orijentirane usluge mjerenja i prikupljanja prostornih podataka. Tehnološki napredak omogućuje tvrtki GEOMETRICUS da stručnjacima iz sektora – urbanistima, prostornim planerima, tijelima nadležnim za upravljanje klimatskim promjenama, za upravljanje u hitnim situacijama, tijelima zaduženim za odgovor na prirodne katastrofe, nadležnim za upravljanje komunalnom infrastrukturom, pruži mogućnost kvalitetnog angažmana i pružanja vrhunske podloge prostornih podataka za uvođenje mjera za planiranje i održavanje urbanih područja u skladu sa SmartCity inicijativom i ciljevima održivog razvoja.

Projekt je podržan od strane Norveškog financijskog mehanizma 2014.-2021., u sklopu Programa Business Development and Innovation Croatia.

Komentirajte prvi

New Report

Close