Najbolji studenti iz cijelog svijeta dolaze krajem kolovoza na druženje s Rimacem

Autor: Darko Bičak , 16. svibanj 2022. u 12:35

Inovativni studenti iz cijelog svijeta stižu u Novi Marof na Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022

Jubilarno peto izdanje projekta Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022 prvi je put službeni Formula Student događaj na koji dolazi preko 50 timova iz cijelog svijeta

Peto izdanje projekta Rimac Group Formula Student Alpe Adria vraća se u Hrvatsku. Na karting stazi ST-Rauš u Novom Marofu na službenom će se Formula Student događaju od 23. do 28. kolovoza okupiti 50 timova studenta iz cijelog svijeta koji će svoje inženjersko znanje i vještine pokazati u tri statične i četiri dinamične discipline. Prošlogodišnji je događaj svojim dolaskom popratio i Mate Rimac, dok će se i ove godine okupljeni moći družiti s Rimac timom stručnjaka i inženjera uz diskusije o tehnologiji razvoja vozila i ostalih sustava, u svrhu razmjene znanja među studentima te iskusnih profesionalaca.

Formulu Student Alpe Adria pratimo od samog početka. Ovo natjecanje smatram od velike važnosti za akademsku i poslovnu zajednicu te za nas kao poslodavca koji tijekom programa privlači neke od naših najboljih inženjera. Znanja i praktična iskustva stečena kroz njihov angažman u Formuli Student su prednost koju mladi inženjeri koji nam se pridruže po završetku školovanja odmah potom primjenjuju na projektima unutar Rimac Grupe. U Rimac Grupi danas imamo veliki broj Formula Student alumni inženjera, koji su tijekom svojih studentskih dana bili uključeni u natjecanja, a danas su kao inženjeri u Rimac Grupi i dalje aktivni u Formuli Student kao suci ili mentori studentskim timovima. Drago nam je da kao generalni sponzor možemo stajati iza ovakvog projekta, te me iskreno veseli i ove godine upoznati mlade timove te sudjelovati u natjecanju kao promatrač”, istaknuo je Mate Rimac, CEO tvrtke Rimac Group.

Na prošlogodišnjem se izdanju ovog natjecanja okupilo preko 2.500 gledatelja, a organizatori ove godine očekuju još veći interes zahvaljujući atraktivnom programu i impresivnoj listi stručnjaka iz Formule 1 te automobilske industrije koji su najavili svoj dolazak. Izrazito mi je drago da svake godine projekt sve više raste i da ima podršku impresivnih hrvatskih kompanija i poduzeća. Cilj nam je privući najbolje timove iz cijelog svijeta i dovesti Rimac Group FSAA do statusa natjecanja s najvišim koeficijentom. Da je globalni interes velik, pokazuje i činjenica da trenutno imamo timove s čak tri kontinenta. Također, neprestano radimo na inovativnim rješenjima koja će doprinijeti razvoju samog natjecanja, ali i ubrzati obradu rezultata i komunikaciju. Sigurni smo da će nas brojne inovacije pogurati u sam vrh tehnološki naprednih FS natjecanja i ponovo dokazati status najprestižnijeg STEM događaja u Hrvatskoj”, dodao je Tibor Kezelj, predsjednik udruge FSAA i predstavnik organizatora natjecanja.

Formula Student međunarodno je studentsko natjecanje u kojem timovi studenata dizajniraju, konstruiraju, testiraju te se utrkuju prototipovima trkaćih bolida. Osim službenih, postoji i niz neslužbenih natjecanja, dok je ovogodišnji Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022 po prvi put uvršten u kalendar službenih FS događaja.  Projekt je pokrenut u SAD-u, no zbog svoje se popularnosti proširio i na Veliku Britaniju, Australiju, Japan, a potom i velik broj europskih država. Za posjetitelje će posebno atraktivne biti četiri dinamične discipline – ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti, dok će se timovi natjecati i u statičnim disciplinama koje uključuju inženjerski dizajn, ekonomičnost izrade vozila i poslovni plan.

Komentirajte prvi

New Report

Close