Najavljena još jedna izravna aviolinija iz SAD-a za Hrvatsku

Autor: Darko Bičak , 07. svibanj 2021. u 12:49
Boeing 767-300 Delta, Foto: Delta

Delta Airlines će ovo ljeto povezivati New York i Dubrovnik preko tamošnje glavne zračne luke John F. Kennedy

Jedna od tri najveće američke aviokompanije, Delta Airlines, uvodi direktnu liniju između Dubrovnika i New Yorka, prenosi Croatianaviation. Od osamostaljenja Republike Hrvatske naše su zračne luke bile bez direktne veze s ovim poznatim američkim gradom, a sada je, u još jednoj pandemijskoj godini, u razmaku od samo 3 tjedna najavljena druga linija između New Yorka i Dubrovnika!

Delta ima svoje glavno čvorište u Atlanti te dodatnih 8 diljem Sjedinjenih Američkih Država. Jedna od njih je i zračna luka John F. Kennedy u New Yorku s koje će zrakoplovi ove aviokompanije prometovati prema Zračnoj luci Dubrovnik. U normalnim okolnostima ova kompanija prometuje prema čak 52 zemlje na 6 kontinenata, ujedno je i članica SkyTeam udruženja zrakoplovnih prijevoznika.

Podsjećamo, prije svega 10 dana United Airlines je najavio uvođenje linije New York – Dubrovnik – New York (Zračna luka Newark) koja će s prometom krenuti od srpnja. Delta u svojoj floti ima 21 zrakoplov ovog tipa, uglavnom u tri klase: 40 sjedala u business, 28 sjedala u premium ekonomskoj te 178 sjedala u ekonomskoj klasi.

Ovo je velika vijest za dubrovačku zračnu luku koja će ovog ljeta imati 7 letova tjedno prema i iz New Yorka i to prema dvije različite zračne luke koje opslužuju ovaj planetarno popularni grad. Još ljepše će biti za vidjeti dva velika američka avioprijevoznika u Dubrovniku. Nakon što je American Airlines u ljeto 2019. godine bio prvi američki prijevoznik koji je uveo liniju prema Dubrovniku, trenutno je jedini od tri velika prijevoznika u SAD-u koji ovog ljeta neće prometovati prema Hrvatskoj. S obzirom na to da je očito danas sve moguće, nećemo unaprijed otpisati povratak American Airlinesa!

Komentirajte prvi

New Report

Close