Na turbulentnom tržištu PlanRadar ostvario odlične rezultate i globalni rast od 50%

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2024. u 16:00
Foto: Sander van de Rijdt & Ibrahim Imam/ PlanRadar

Europa, primarno tržište za PlanRadar, pokazala je povećanje prihoda od 50%, unatoč izvješćima o predviđenom padu u građevinskoj industriji.

PlanRadar objavio je poslovne rezultate o izvanrednom globalnom rastu od više od 50% na godišnjoj razini u 2023., ostvarene kontinuiranim duhom inovacija i strateškim poduzetništvom uslijed suočavanja s izazovima industrije i geopolitičkim previranjima.

PlanRadar je vodeći softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji koji se od svog osnutka 2013. brzo etablirao kao jedna od vodećih svjetskih PropTech kompanija. Njegov značajan rast dolazi nakon teritorijalnog širenja tvrtke, rasta broja zaposlenih i povećanja intenziteta u istraživanje i razvoj u protekloj godini nakon prikupljanja gotovo 70 milijuna američkih dolara u krugu financiranja serije B 2022. godine.

Snažna prisutnost na europskim tržištima

Rastuća prisutnost PlanRadara odgovor je na veliku globalnu potražnju za njegovom tehnologijom i njegovim kontinuiranim uspjehom u transformaciji industrije koja se povijesno oklijevala digitalizirati. Europa, primarno tržište za PlanRadar, pokazala je povećanje prihoda od 50%, unatoč izvješćima o predviđenom padu u građevinskoj industriji. Ovaj rast potaknut je kontinuirano dobrim rezultatima u zemljama DACH-a (Njemačka, Austrija i Švicarska), Italiji i iznimnim rastom u Velikoj Britaniji. Također, Španjolska je doživjela značajan rast broja korisnika od 90%, signalizirajući pozitivan odgovor na europsku sektorsku nestabilnost.

Ambiciozno, ali uspješno širenje na MENA i APAC regije

Regije MENA i APAC bilježe uzlaznu putanju u građevinskoj industriji, u skladu s izvješćima i predviđanjima o postojanom rastu u obje regije (MENA, APAC). PlanRadar je prisutan u ovim regijama od 2022. s uredima u Dubaiju, Singapuru i Sydneyju. Azijsko širenje dovelo je do udvostručenja baze klijenata PlanRadara u 2023., čime se naglašava potencijal tržišta i potvrđuju ambicije tvrtke za narednu godinu.

“Posvećeni smo produbljivanju naših korijena unutar regija na koje smo se proširili. Vidimo vrlo dinamična gospodarstva, kako uspostavljena, tako i ona u nastajanju u tim zemljama. Kako građevinarstvo preuzima sve veću ulogu u rastu ovih zemalja, PlanRadar je predan tome da bude stabilan partner, pri ruci kako bi pomogao u njihovom ubrzanju. 2024. obećava da će biti godina ispunjena napretkom za platformu, s lansiranjem nekoliko AI značajki”, kaže suizvršni direktor grupe Ibrahim Imam.

PlanRadar također odražava ovaj pozitivan trend unutar svog ukupnog rasta zaposlenika, s preko 150 novih zapošljavanja zabilježenih tijekom 2023. godine.

Strateško planiranje u uvjetima geopolitičke nestabilnosti

Posljednjih nekoliko godina obilježeno je povećanjem nestabilnosti, što je rezultiralo ekonomskim udarima. To je sve više opterećivalo tvrtke na domaćoj i međunarodnoj razini i to ne samo u građevinskoj industriji. Važno je naglasiti kako PlanRadar radi u partnerstvu s korisnicima kako bi se prilagodio nestabilnom okruženju, podržavajući ih u nastavku napredovanja. 

“Priroda PlanRadar poslovnog modela je takva da neprestano radimo s našim klijentima i potičemo ih da svoje organizacije osposobe za budućnost. Iz prve ruke smo vidjeli kako su tvrtke koje odluče nastaviti napredovati i optimizirati svoje procese i tehnološka ulaganja kasnije bolje pripremljene za suočavanje s posljedicama globalnih gospodarskih šokova”, objašnjava Sander van de Rijdt, suizvršni direktor grupe

Novosti o proizvodima – upotrebljivost je ključna

Stalna usmjerenost tvrtke na rastuće zahtjeve industrije i zadovoljstvo klijenata potaknula je značajne inovacije u istraživanju i razvoju te nove značajke proizvoda. 2023. godine PlanRadar je predstavio svoju značajku upravljanja dokumentima, dajući korisnicima moć centraliziranog upravljanja planovima i dokumentima, uz praćenje svih ažuriranja radi potpune sljedivosti. Svim odobrenjima i autorizacijama dokumenata upravlja se na PlanRadar platformi, umjesto da su razbacani po e-pošti i drugdje, uz robusnu verziju kako bi sve datoteke bile organizirane. Ova nova funkcionalnost pomaže korisnicima upravljati planovima i dokumentima od vrlo ranih faza planiranja projekta do izgradnje i radova.

Centralizacija je ključna značajka PlanRadarovog prijedloga i dokazano povećava transparentnost, dok skraćuje sate procesa omogućujući tvrtkama da se usredotoče na stvari koje su im važnije kao što su rast poslovanja i usluga klijentima.

Poboljšanja značajki: Uz stalna poboljšanja i nove značajke, implementirana su dva ključna poboljšanja.

Uveden je “Kalendarski prikaz” kako bi korisnici bolje vidjeli tickete. Korisnici su htjeli moći uskladiti tickete sa svojim dnevnicima. Dok su prije mogli vidjeti tickete na popisu ili vizualnom planu, njihovo detaljno ispisivanje u kalendaru uvelike pomaže u uključivanju ticketa u njihovo svakodnevno planiranje.

Funkcionalnost “Raspored” dodatno je poboljšana kako bi pomogla korisničkim potrebama upravljanja projektom, omogućujući im povezivanje stavaka o kojima projekt ovisi i pregled cijelog kritičnog puta. Korisnici dobivaju jasniji uvid u cijeli projekt i sva potencijalna uska grla i kašnjenja te mogu bolje pripremiti sve planove za nepredviđene situacije.

Sva poboljšanja napravljena su s ciljem pojednostavljivanja života klijenata, kao i poticanja da koriste PlanRadar sveobuhvatno kroz faze projekta.

Evo kako su korisnici aktivno koristili PlanRadar u 2023.:

  • Stvoreno više od 8,5 milijuna ticketa

  • Učitano više od 14 milijuna slika

  • Učitano više od 700.000 planova

  • Oko 1,2 milijarde interakcija

  • Oko 28 terabajta preuzete i učitane pohrane mjesečno

Uspješni projekti

Partneri PlanRadara koristili su njegovu tehnologiju na brojnim značajnim projektima tijekom godine. Ubrzao je njihove vremenske okvire, pomogao s troškovima i učinio njihov put do cilja manje složenim:

DANUBEFLATS u Beču: najviša austrijska stambena zgrada koja se sastoji od oko 670 novih stanova. Projekt s ne samo velikog razmjera, već i dodatnim izazovima. Samo neki od izazova – nestabilnost zbog obližnjeg Dunava; ima ograničenja težine zbog obližnje autoceste; a izgrađen je kod mosta koji se jednom srušio zahtijevajući dodatni oprez. Svaki korisnik PlanRadara uštedio je oko 8 sati tjedno racionaliziranim radom, boljom komunikacijom i centralizacijom svih potrebnih informacija.

Stadion NK Osijek u Hrvatskoj: Među najmodernijima u svojoj vrsti prostire se na 15 hektara zemlje i sadrži preko 13.000 sjedećih mjesta. Izgrađen je pomoću PlanRadara tijekom faza projektiranja i izvedbe. Na temelju samo PlanRadarovog sustava za izdavanje ticketa, uključeni su procijenili uštede od 10.000 € po inženjeru koristeći njegov softver za upravljanje greškama.

Kao tvrtka koja je započela u Beču i od tada je prerasla u organizaciju koja se proteže po cijelom svijetu, PlanRadar kontinuirano prilagođava svoju strategiju i kontinuirano uvodi inovacije. I unatoč globalnim izazovima, njegov uspjeh u 2023. pokazao je sposobnost tvrtke da prepreke pretvori u prilike za inovacije i napredak.

Komentirajte prvi

New Report

Close