Medtronic ustupio specifikacije dizajna svog mobilnog respiratora, sad ga mogu proizvoditi svi

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2020. u 13:50
FOTO: Press

Američka Tesla nedavno je najavila kako će otvoriti svoje tvorničke pogone u New Yorku te pomoći Medtronicu u proizvodnji respiratora, a u kompaniji se nadaju kako će postojati mogućnost te interes i među tvrtkama u Hrvatskoj.

Kompanija Medtronic, globalni lider u području medicinske tehnologije, usluga i rješenja, otvorila je pristup specifikacijama dizajna svog mobilnog respiratora. U posljednjih nekoliko tjedana, Medtronic je povećao proizvodnju svojih respiratora Puritan Bennett™ 980 (PB980). Udvostručen je broj smjena i osigurane potrebne sirovine, ali je globalna potražnja i dalje iznimno velika.

Stoga su u kompaniji odlučili javno podijeliti specifikacije dizajna za respiratore kako bi se u njegovu proizvodnju mogle uključiti i druge industrije.

Riječ je o modelu mobilnog respiratora Puritan Bennett™ 980 (PB980) koji je kompaktan, lagan (4,5 kilograma) i prenosiv te pruža podršku kod ventilacije odraslih i djece koja teže najmanje 5 kilograma. Može se koristiti u kliničkim okruženjima i kod kuće jer pruža mobilnu respiratornu potporu. Ova je odluka u skladu sa smjernicama američke Savezne agencije za lijekove te s javnozdravstvenim i medicinskim odgovorima vladinih agencija širom svijeta.

Predstavljen 2010. godine, PB560 se trenutno prodaje u 35 zemalja svijeta. Njegova sposobnost pružanja punog raspona postavki medicinske potpore, kao i njegova tehnologija i dizajn čine ga atraktivnim rješenjem za ventilaciju kako proizvođačima, izumiteljima, start-upovima, tako i akademskim ustanovama koji žele brzo povećati proizvodnju respiratora.

Medtronic prepoznaje akutnu potrebu u Hrvatskoj i širom svijeta za respiratorima kao uređajima koji spašavaju živote u liječenju pacijenata zaraženih virusom COVID-19, kao i činjenicu da ova globalna kriza treba globalni odgovor.

Svi zainteresirani pojedinci i organizacije stoga mogu odmah dobiti priručnike o proizvodu i servisne priručnike, dokumente o zahtjevima, dokumente za proizvodnju i sheme za PB560 na Medtronic.com/openventilator. Medtronic će također osigurati softverske datoteke za PB560 u drugom izdanju dokumenata na istoj web stranici u narednim danima.

Američka Tesla nedavno je najavila kako će otvoriti svoje tvorničke pogone u New Yorku te pomoći Medtronicu u proizvodnji respiratora, a u kompaniji se nadaju kako će postojati mogućnost te interes i među tvrtkama u Hrvatskoj, kao i da će ova inicijativa biti od pomoći zdravstvenom sustavu i pacijentima zaraženih virusom COVID-19 u našoj zemlji.

Komentirajte prvi

New Report

Close