Kroz beogradski Sajam automobila prošlo više od 112.000 posjetitelja

Autor: Nađa Irena Fišić , 02. travanj 2024. u 18:00
Definitivno najskuplji izloženi automobil bio je KTM X-BOW GT-XR/M. Mitrović

DDOR BG Car Show okupio je oko 230 izlagača, s više od 30 automobilskih brendova i 38 premijera.

Ovogodišnji Međunarodni sajam automobila DDOR BG Car Show i Međunarodni sajam motocikala, quadova, skutera i opreme “Motopassion” posjetilo je 112.156 ljudi, koliko ih je registrirano na elektronskim ulaznim vratima Beogradskog sajma između 21. i 27. ožujka. To je gotovo 10 posto više nego na prošlogodišnjem Međunarodnom salonu automobila.

Ogroman interes
Organizatori ističu kako je brojka od više od 100 tisuća ljudi u uvjetima i dalje prisutnih globalnih ekonomskih, energetskih, komunikacijskih, tehnoloških i tržišnih turbulencija u automobilskoj industriji – zaista respektabilna.

Ovogodišnji DDOR BG Car Show okupio je oko 230 izlagača, koji su predstavili više od 30 automobilskih brendova s 38 premijera. Na “Motopassionu” se okupilo oko 50 izlagača, s više od 30 brendova i 60 premijera motocikala, quadova i skutera.

Za posjetitelje su najzanimljivije bile cijene izloženih modela i uvjeti nabave. Posebna atrakcija bili su najskuplji izloženi modeli na Salonu automobila. To su ove godine bili Mercedes GLS Maybach 600 4matic, Mercedes AMG G 63, Mercedes AMG GT Coupe I BMW XM.

Početne cijene tih izloženih modela kretale su se od 210.000 do 240.000 eura. Definitivno najskuplji izloženi automobil bio je ekskluzivni sportski model automobila KTM X-BOW GT-XR, trkački automobil legalan za vožnju u javnom prometu, čija je početna cijena bila oko 285.000 eura, a konačna cijena je dostizala i 400.000 eura.

Izlagači nisu zakazali

Srpska asocijacija uvoznika vozila i dijelova uspjela je okupiti pod svodovima Beogradskog sajma sve svoje članice.

U prihvatljivijoj cjenovnoj kategoriji za većinu – onoj od 13.000 do 20.000 eura – mogli su se naći pojedini modeli Fiata (najjeftinija je bila Fiat Panda 1.0 BSG hybrid), Hyundaija (Hyundai i10 1.0T N Line), Kije (KIA Picanto 1.2,), Suzukija (Swift, Ignis), Citroena (C3), Toyote (Yaris Luna 1.5 VVT-IE) i Forda (Puma Titanium).

“Što se tiče naših brendova jako smo zadovoljni sajmom i interesom za naša vozila. Posjetiteljima smo pripremili sajamske akcije koje se nastavljaju i do kraja mjeseca. Što se tiče brenda Opel, imamo 10 posto popusta na cijelu Gamu i četiri godine garancije ili 100 tisuća prijeđenih kilometara. To je kupcima bilo jako privlačno, a kao najinteresantnija za posjetitelje pokazala se Opel Corsa.

Peugeot je isto imao popuste i to za modele 308, 3008 i 2008, uz 5 godina garancije ili 100 tisuća prijeđenih kilometara. Na sajmu smo premijerno prikazali i redizajniran modela Peugeot 208, koji je privukao dosta pažnje, imao je novi logotip, dizajn i svjetlosni potpis, te za njega mislimo da će jako lijepo proći kod nas na tržištu”, rekla je Milana Milović iz Peugeota i Opela.

Našli su se tu i brendovi Mazda, Nissan, MG, Škoda, Subaru, Isuzu, Toyota, Honda, Renault, kao i modeli iz premium klase Mercedes, Maybach, BMW i Mini.

Srpska asocijacija uvoznika vozila i dijelova, koja okuplja sve igrače na srpskom auto i moto tržištu, uspjela je okupiti pod svodovima Beogradskog sajma sve svoje članice, što znači i sve brendove i njihove aktualne modele u Srbiji.

10

posto više posjetitelja bilo je na sajmu u usporedbi s 2023.

Ekološka vozila
Zastupnici brendova posebno su se potrudili predstaviti najnovije električne, hibridne i plug-in hibridne modele, kao i posljednje generacije najnovijih ekološki usavršenih modela sa konvencionalnim pogonima.

Ovogodišnje izdanje “Motopassiona” predstavilo je izuzetno bogatu ponudu motocikala svih relevantnih svjetskih brendova, uključujući brojne premijere i nove modele i opremu.

Nastavljen je proboj noviteta u sektoru prateće industrije i opreme, posebno kod proizvođača kompatibilne i prateće opreme za ekološki napredna vozila te punjača za električna vozila i solarnih modula za primjenu u auto-industriji.

Komentirajte prvi

New Report

Close