KOEI nudi 1.200 kuna po dionici KODT

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2006. u 17:30

Končar Elektroindustrija (KOEI) objavila je zajedničku ponudu sa Kristijanom Floričićem za otkup redovnih dionica tvrtke Končar Distributivni i specijalni transformatori (KODT) kroz koju nudi 1.200 kuna po dionici KODT.
KOEI i Floričić zajednički posjeduju dionice koje predstavljaju 55,4 posto temeljnog kapitala KODT što im daje pravo na 72,9 posto glasova na Skupštini. KOEI je početkom listopada na Zagrebačkoj burzi kupio 8.700 redovnih dionica KODT, dodaje se u ponudi gdje stoji i kako će «ponuditelj kao većinski dioničar nastaviti razvoj i unaprjeđenje djelatnosti, te daljnim aktivnostima razvijati i jačati poslovnu poziciju kroz poboljšanje kvalitete postojećeg asortimana proizvoda kao i razvoj novih proizvoda.»
Dionicama Končar Distributivnih i specijalnih transformatora se u posljednjih pola mjeseca na Zagrebačkoj burzi trguje iznad cijene od 1.600 kuna, a posljednjih se dana ona počela približavati razini i od 1.700 kuna. Od početka godine cijena ovih dionica je više nego udvostručena.
KODT su u prvih devet mjeseci ove godine ostvarili ukupne prihode od 297,6 milijuna kuna, što je čak 60,3 posto više nego lani, a značajan porast je posljedica vrlo dobrih izvoznih rezultata. Neto dobit u prvih devet mjeseci iznosila je 10,5 milijuna kuna (+70 posto).
(Bankamagazin)

Komentari (1)
Pogledajte sve

jesu bubnuli pravu cifru 🙂 ništa ispod 2500 🙂

New Report

Close