KLM povećava broj letova prema Hrvatskoj, a Vueling obnavlja liniju Bracelona – Zagreb

Autor: Darko Bičak , 14. lipanj 2021. u 09:43
Foto: KLM

Nizozemski prijevoznik povećava broje dnevnih letova prema Zagrebu, Dubrovniku i Splitu, a španjolski Vueling u srpnju ponovno kreće s letovima iz Barcelone za Zagreb

KLM u ljetnoj sezoni povećava broj dnevnih letova prema Zagrebu, Dubrovniku i Splitu te nudi od jednog do tri dnevno prema odredištima u Hrvatskoj. Od 26. lipnja KLM započinje izravni promet između Amsterdama i Dubrovnika. Prvih tjedana letjet će se subotom i nedjeljom, a od 3. srpnja 2021. svakodnevno će se prometovati do kraja ljetne sezone, 29. kolovoza 2021. godine. Iz Splite će prometovati tri dnevna leta, a iz Zagreba dva. Iz ove kompanije pojašnjavaju da je KLM spreman odgovorno i sigurno prevesti svoje putnike do odabranih odredišta te je članovima svog Frequent flyer programa Flying Blue osigurao 30 % nižu cijenu testiranja u suradnji s Poliklinikom LabPlus.

Vueling Airlines, španjolski niskotarifni avioprijevoznik, prve subote u srpnju obnavlja promet na svojoj redovnoj sezonskoj liniji između Barcelone i Zračne luke Zagreb. Kako ističu na Croatianaviationu, spomenuti avioprijevoznik već dulji niz godina prometuje na ovoj liniji, a ista je bila u prometu i u ljeto 2020. godine, reducirano zbog utjecaja globalne pandemije. Iako je kompanija najavljivala redovne letove na ovoj liniji već od svibnja, zbog putničkih restrikcija operacije na ovoj liniji konstantno su odgađane. Vueling je već obnovio promet na linijama prema Splitu i Dubrovniku, uskoro će ponovno prometovati i prema Zadru, a od 3. srpnja u najavi su redovni letovi i prema Zagrebu. Linija Barcelona – Zagreb – Barcelona u srpnju će prometovati svega jednom tjedno, svake subote, dok su u kolovozu najavljena dva leta tjedno, utorkom i subotom. Spomenuti broj rotacija trebao bi biti dostupan sve do kraja ovogodišnjeg ljetnog reda letenja – do 30. listopada.

Na liniji između Zagreba i Barcelone od početka srpnja do kraja listopada najavljena su 32 povratna leta sa zrakoplovima tipa A320 (kapaciteta 180 putnika u ekonomskoj klasi), čime je na jedinoj direktnoj liniji između dva spomenuta grada ukupno dostupno 11.520 sjedala.

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close