Poznati irski avioprijevoznik zatvorio prodaju na linijama prema Hrvatskoj

Autor: Darko Bičak , 11. lipanj 2021. u 10:12
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Aer Lingus, obustavio je prodaju na gotovo svim linijama iz Dublina i Corka prema Hrvatskoj za ovu ljetnu sezonu.

Irski avioprijevoznik, Aer Lingus, obustavio se na gotovo svim linijama iz Dubline i Corke prema Hrvatskoj za ovu ljetnu sezonu. Kako prenosi Croatianaviation , Aer Lingus je prije nekoliko dana u prodaji imao četiri linije iz Irske prema Hrvatskoj, a sada nije moguće kupiti karte na samo jednoj liniji. Irski operater nekoliko ljetnih sezona prometuje iz Dubline prema Puli, Splitu i Dubrovniku, a najavljena je i linija iz Corke za Dubrovnik. Zbog izbora globalne pandemije, prošle je sezone najnovije, u prometu kratko bila je samo linija između Dubline i Splita.

Kompanija je u najavi za ovo ljeto imala liniju Dublin – Pula – Dublin, od svibnja do rujna, s dva leta tjedno, utorkom i subotom. Svi letovi označeni su kao rasprodaji za ovu ljetnu sezonu, odnosno, kompanija je zatvorila prodaju na svim letovima između Dubline i Pule za ovo ljeto i očito je da na njoj neće prometovati ove godine.  Iz prodaje povučena je linija Dublin – Split – Dublin, ranije najavljena tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Također, u prodaji više nije ni linija Cork – Dubrovnik – Cork na kojoj je AerLingus trebao prometovati dva puta tjedno, srijedom i subotom. Jedina linija na kojoj AerLingus još uvijek omogućava kupnju karata nalazi se između Dubline i Dubrovnika. Letovi su otkazani do 3. srpnja, a trenutnom planu kompanije od navedenog datuma dostupni su letovi subotom i nedjeljom koji bi zatim trebali povećati četiri leta tjedno, u kolovozu na pet (svakog dana osim utorke i četvrtke). S obzirom na sve navedeno, za očekivati ​​je da će ovaj irski avioprijevoznik obustaviti prodaju i na liniji prema Dubrovniku.

Zagrebačka će zračna luka cijelo ljeto imati dva tjedna leta prema Dublinu s redovnim letovima Croatia Airlinesa, dok Ryanair dodatno povezuje Zadar i glavni grad Irske. Ostale tri zračne luke u Hrvatskoj (Osijek, Rijeka i Brač) nisu u ljeto 2019. godine nisu imale direktne letove prema Dublinu. Brojni hrvatski iseljenici u Irskoj ovog ljeta imat će na izboru direktnih letova dvije spomenice aviokompanije, no valja naglasiti da se veći broj putnika odlučuje na putovanje s presjedanjem, posebno sa nizozemskim KLM-om preko Amsterdame, isključivo zbog niže cijene aviokarata.

Komentirajte prvi

New Report

Close