Hrvatsko društvo lobista postalo član Međunarodnog društva

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2012. u 21:20

Hrvatsko društvo lobista (HDL) postalo je punopravni član Međunarodnog društva lobista (IAL-International Alliance of Lobbyists), prve asocijacije lobističkih udruga na globalnoj razini, priopćeno je danas iz HDL-a.

Osnivači Međunarodnog društva lobista su lobističke asocijacije iz SAD-a (American League of Lobbyists), Italije (Italian Public Affairs Association) Kanade (Canadian League of Lobbyists), Australije (Government Relations Professionals Association), Hrvatske (Hrvatsko društvo lobista) i EU (Association of Accredited Lobbyists to the European Union). U ime HDL-a Sporazum je potpisao glavni tajnik Natko Vlahović, koji će ujedno biti i član Izvršnog odbora IAL-a. “Ponosni smo što je HDL dio jedne velike i važne inicijative i što su naši napori prepoznati i izvan Hrvatske. Članstvo u IAL-u znači profesionalizam, a rigorozni kriteriji za ulazak u organizaciju osiguravaju očuvanje visokih standarda. Vjerujem kako će IAL podići reputaciju lobiranja kroz promicanje najbolje prakse, a HDL će imati ulogu koordinatora za regiju jugoistočne Europe”, istaknuo je Vlahović prigodom potpisivanja sporazuma.

Prema riječima predsjednika Inicijativnog odbora IAL-a Wright Andrewsa, glavni ciljevi novoosnovane organizacije su profesionalizacija i standardizacija struke, regulacija lobiranja, uspostava međunarodnoga kodeksa lobističke etike, edukacija i koordinacija aktivnosti između lobističkih društava na globalnoj razini. Sjedište IAL-a je u Washingtonu, u Tajništvu Američke lige lobista, a početak aktivnog djelovanja očekuje se do kraja 2012. godine.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close