Horvatinčiću ‘pozlilo neposredno prije udarca’

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2012. u 13:00

Anica Dilber, partnerica i suputnica Tomislava Horvatinčića u gliseru kojim je izazvao pomorsku nesreću u kojoj je život izgubio bračni par iz Italije, danas je na sudu rekla kako je Horvatinčiću pozlilo neposredno prije udarca u talijansku jedrilicu, javlja HRT.

Prema njezinim riječima, Horvatinčić je klonuo glavom i k svijesti došao nakon što ga je prodrmala i zazvala imenom. Nedugo nakon toga čula je udarac, ali nije ništa vidjela jer je, kaže, sjedila leđima okrenuta smjeru plovidbe.

Tvrdnju da ga je prodrmala, kao i neke druge detalje s današnjeg svjedočenja nije navela u iskazu istražnom sucu nakon nesreće. A na pitanja sutkinje i tužiteljstva najčešće je odgovarala s – ne sjećam se i bila sam u šoku.

Iziritiran takvim odgovorima, sin stradalih u jednom je trenutku zapljeskao, zbog čega je udaljen iz sudnice.

Na zadnjem ročištu svjedočilo je šest svjedoka. Najvažnije je bilo svjedočenje koordinatora nadgledanja i kontroliranja pomorskog prometa u Splitu Ivana Pavušića koji je kazao kako je radarski sustav evidentirao položaj i brzine jedrilice na kojoj su bili poginuli Talijani, ali i Horvatinčićeva glisera. Vodeći se podacima koje je očitao radar, Pavušić je posvjedočio kako je jedrilica vozila brzinom od samo četiri čvora, a Horvatinčić brzinom od 26 čvorova. Radar nije uspio snimiti brodove u trenutku sraza zbog fizičke prepreke, no snimio je ostatak njihove putanje.

(Pd/HRT)

Komentirajte prvi

New Report

Close