Heritage Hotel Kaštelet postao dijelom prestižnih Historic Hotels Worldwide

Autor: Promo , 14. svibanj 2024. u 07:17
Foto: PR

Svaki hotel koji želi postati dijelom Historic Hotels Worldwide mora zadovoljiti brojne kriterije.

Tučepi – Heritage Hotel Kaštelet postao je članom Historic Hotels Worldwide, prestižne globalne kolekcije ikonskih, vrhunskih i luksuznih povijesnih hotela, resorta i konačišta. Heritage Hotel Kaštelet smješten je na samo nekoliko koraka od mora na plaži Tučepi.

Hommage naslijeđu i kulturi

Historic Hotels Worldwide je organizacija predana promoviranju kulturnih i baštinskih putovanja kroz izuzetnu ponudu povijesnih dragulja. Kolekcija obuhvaća 10 stoljeća povijesti i odaje počast autentičnim povijesnim hotelima i njihovim jedinstvenim pričama u 47 zemalja. Historic Hotels Worldwide je bratski program Historic Hotels of America, službenom programu američke Nacionalne zaklade za povijesno očuvanje, posvećene promociji povijesnih hotela u SAD.


Vizionarsko upravljanje za buduće generacije

Lawrence Horwitz, izvršni potpredsjednik Historic Hotels of America i Historic Hotels Worldwide, izrazio je svoje oduševljenje: „Jako smo sretni što uključenjem u naš program možemo odati počast baroknom Heritage Hotelu Kaštelet, izgrađenom 1766. Naše čestitke vodstvu Eagle Hills i Bluesun Hotels & Resorts za primjeren trud u očuvanju naslijeđa. Njihova vizija osigurava budućim putnicima priliku da se užive u bogatu povijest hotela.“

Članstvo u Historic Hotels Worldwide rezervirano je za one koji pružaju smještaj u povijesnim objektima, imaju tradiciju kulturno-baštinskih iskustava dugu najmanje 75 godina, nudeći izvrsnu uslugu i gostoprimstvo.


Jačanje lokalnog gospodarstva kroz baštinski turizam

Dino Sokol, izvršni direktor Bluesun Hotels & Resorts, podijelio je svoje zadovoljstvo: „Pridruživanje Historic Hotels Worldwide je prestižno priznanje našoj predanosti očuvanju povijesnog integriteta i tradicije Tučepi i Makarske rivijere. S nestrpljenjem očekujemo više američkih gostiju, čija će prisutnost zasigurno pogodovati lokalnom gospodarstvu.“

Naslijeđe uklesano u kamen

Izgrađen 1766., Heritage Hotel Kaštelet svjedočanstvo je povijesti i arhitektonskoj izvrsnosti. Nekad ljetnikovac plemenitog don Klementa Grubišića, ugošćavao je velikane 18. stoljeća. Poznati putopisac Alberto Fortis usporedio je njegovu ljepotu s posjedima u Italiji. Poznat je i po tome što se vjeruje da je u njemu održana prva rasprava glagoljici.

Izgrađen je iz klesanog kamena, u obliku zatvorenog četverokuta sa središnjim atrijem, u kojem se i danas nalazi izvorni zdenac. Grb obitelji Grubišić i godina izgradnje uklesani su u fasadu.


Kriteriji za ulazak u odabrano društvo

Svaki hotel koji želi postati dijelom Historic Hotels Worldwide mora zadovoljiti brojne kriterije: minimalno 75 godina od izgradnje, povijesno značajan kao važna lokacija i znamenitost, lokacija povijesnog događaja, bivši dom poznate osobe, ili središte povijesnog grada; hotel slavi svoju tradiciju prikazivanjem memorabilija, umjetnina, fotografija i drugih stvari od povijesnog značaja; priznat je od strane nacionalnih povijesnih zaklada za očuvanje ili povijesne zgrade, ili je smješten unutar lokacije Unescove svjetske baštine; trenutno se koristi kao baštinski hotel. Za više informacija, posjetite HistoricHotelsWorldwide.com.

Više o hotelu pročitajte OVDJE.

Kontakt za medije:
Katherine Orr
Historic Hotels Worldwide
Director, Marketing Strategy & Communications
Tel: +1 202 772 8337
KOrr@historichotels.org

Komentirajte prvi

New Report

Close