Gradonačelnik Siska: Neću pristati na ucjene koje pred nas stavlja HEP

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2012. u 11:10

Potaknut zahtjevom HEP Toplinarstva o poskupljenju grijanja u gradu Sisku, gradonačelnik Dinko Pintarić oštro je osudio ovakvu najavu iz HEP-a.

“Ne želim i neću pristati na ucjene koje pred nas stavlja HEP Toplinarstvo, jer kako drugačije protumačiti zahtjev za 100-postotnim povećanjem cijena energenta za ionako ugroženu industrijsku proizvodnju, te gotovo 40-postotno povećanje cijena za građanstvo. Kao gradonačelnik ne mogu dopustiti da više od četiri tisuće potrošača HEP-ovih usluga u Sisku ovu zimu bude gladno jer neće imati novaca za platiti sve račune, a pitam se kako će povećane račune plaćati i 56 poslovnih potrošača kojima je poslovanje ionako otežano zbog njihovih novih parafiskalnih nameta”, kaže Pintarić.

“Gradskom vijeću grada Siska predložit ću da odbije ovaj zahtjev HEP Toplinarstva i žao mi je što, poput zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, nemam pravo staviti veto na tu odluku jer je ovo samo još jedan od načina ucjene naših, u ovoj situaciji, bespomoćnih sugrađana. Podsjećam kako je u mandatu ove Vlade struja već poskupila, PDV je povećan na 25 posto, a najavljuju se i nova porezna opterećenja za građane. Građane Siska dodatno bi opteretilo nerealno visoko 37 postotno povećanje cijene usluga HEP Toplinarstva. Građani Hrvatske pa tako i Siska većinom su glasova na državnim izborima dali mandat ovoj Vladi jer je obećala «bolje sutra». Na žalost, dobili smo «malo sutra»”, priopćio je gradonačelnik Pintarić.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

To cijenim, to je pravo znanje. Poskupiti struju, plin, sad grijanje, nafta prešišala 10 kn. Pa kako ne razumijete da živite bolje….SDP i HNS su promijenili život u RH na bolje….!?

New Report

Close