Generali osiguranje nagrađuje sa 30.000 kuna

Autor: Tomislav Pili , 03. svibanj 2022. u 11:13
7.11.2019.., Opatija - Dani Osiguranja 2019 koji se odrzavaju u Opatiji. Panel Rasprava u kojoj sudjeluju, Ivana Bratanic, predsjednica Uprave, Euroherc osiguranje d.d.rMario Carini, Generali osiguranje d.d. Natasa Kapetanovic, predsjednica Uprave, GRAWE Hrvatska d.d.rSasa Krbavac, predsjednica Uprave, UNIQA osiguranje d.d.rDaniel Matic, predsjednik Uprave, Allianz Zagreb d.d.rMarin Matijaca, predsjednik Uprave, Triglav osiguranje d.d. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Do 5. lipnja poduzetnici se mogu prijaviti za natječaj SME EnterPRIZE

Generali osiguranje prvi puta je u Hrvatskoj otvorio prijave za natječaj SME EnterPRIZE usmjeren vlastitim klijentima u segmentu malog i srednjeg poduzetništva, s ciljem promoviranja usvajanja održivih poslovnih modela i poticanja javnog komuniciranja o temama održivog poslovanja. Zainteresirani se za natječaj mogu prijaviti na na web stranici tog osiguravatelja do 5. lipnja.

SME EnterPRIZE strateška je inicijativa Generali Grupe posvećena europskom malom i srednjem poduzetništvu kao temelju europskog gospodarstva i jednom od glavnih pokretača održive tranzicije. Ugrađena u strateški plan “Lifetime Partner 24: Poticanje rasta”, inicijativa SME EnterPRIZE promiče zeleniju i uključiviju ekonomiju u skladu s Europskim zelenim planom i inicijativom Next Generation EU, pojašnjava se u priopćenju.

Pokrenuta 2021. povodom obilježavanja Generalijeve 190. obljetnice, ove godine SME EnterPRIZE vraća se u svojem drugom izdanju u više europskih zemalja, od kojih premijerno i u Hrvatskoj. Na natječaj se mogu prijaviti mala i srednja poduzeća iz Hrvatske, klijenti Generali osiguranja, koja će svojim projektima održivosti u poslovanju konkurirati u čak tri kategorije: dobrobit zaposlenika, okoliš i zajednica.

U kategoriji Dobrobit zaposlenika mogu se javiti mala i srednja poduzeća koja su poboljšala dobrobit zaposlenika i njihovih obitelji (npr. dopunska zdravstvena zaštita, ravnoteža između poslovnog i privatnog života, sigurnost na radnom mjestu i edukacija, programi kojima se osiguravaju jednake prilike za zapošljavanje; jednaki roditeljski dopust za muškarce/žene; organizacija radionica/tečajeva s ciljem poboljšanja vještina zaposlenika; financiranje programa cjeloživotnog učenja; druge posebne mjere/programi namijenjeni zaposlenicima i/ili njihovim obiteljima).

Kategorija Okoliš namijenjena je tvrtkama koje imaju pozitivan utjecaj na okoliš (npr. smanjenje potrošnje energije, recikliranje i sanacija sirovina, prakse kružnog gospodarstva, novi načini proizvodnje koji stvaraju manje otpada ili ponovno upotrebljavaju iskorištene materijale; upotreba novih vrsta materijala; razvoj tehnologija koje štede energiju, smanjenje emisija CO2 i izbjegavanje nepotrebnog bacanja hrane; usvajanje novih poljoprivrednih praksi s naglaskom na bolju zaštitu biološke raznolikosti i tla itd.).

U kategoriji Zajednica traže se poduzeća koja imaju pozitivan utjecaj na okolinu u kojoj djeluju i na svoje zajednice (npr. doprinose organizacijama ili projektima zajednice, volontiranje zaposlenika, zapošljavanje/ osnaživanje osoba u nepovoljnom položaju, uključenost osoba s invaliditetom u zajednicu; zapošljavanje lokalnih radnika i dobavljača; uključenost zajednice u situacijama kada poslovanje negativno utječe na zajednicu; potpora razvoju kojim upravlja zajednica; financiranje programa učenja za lokalno stanovništvo ili programa za dokvalifikaciju ili prekvalifikaciju lokalnih radnika itd.).

Osim poticanja održivosti u poslovanju, Generali nagrađuje pobjednika svake kategorije u iznosu od 30.000 kuna bruto, a drugoplasirane projekte poslovnim paketom godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode do 15.000 kn bruto ili ekvivalentnom nagradom.

Predsjednik Uprave Generali osiguranja Mario Carini izjavio je kako pokretanjem inicijative SME EnterPRIZE žele potaknuti komunikaciju s “dionicima na temu održivosti u poslovanju, i osobito dati glas tzv. Herojima održivosti, poduzetnicima koji su implementirali značajne inicijative održivosti u svoje poslovne aktivnosti, predstavljajući time inspirativni primjer za druge poduzetnike i djelujući kao ambasadori održivosti”.

Pobjednike svake kategorije – Heroje održivosti – odredit će žiri, kojeg čine istaknuti stručnjaci iz akademske zajednice, medijski djelatnici i poduzetnici, a dodjela nagrada održat će se u Zagrebu rujnu 2022. na prigodnoj smotri finalista. Najbolje održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske, koju će između pobjednika kategorija odabrati međunarodni znanstveni odbor – koji također okuplja stručnjake iz akademske zajednice, ustanova i gospodarstva – bit će predstavljena u nazočnosti europskih institucija na međunarodnoj smotri Heroja održivosti, koja će se održati u Bruxellesu u listopadu 2022.

Komentirajte prvi

New Report

Close