FOTO: Golemo okupljanje HDZ-ovaca u Lisinskom: Plenkovića pratila pjesma Eye of a tiger iz filma Rocky

Autor: Poslovni.hr , 17. ožujak 2024. u 10:10
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Okupili su se i reporteri, ali i policijski službenici.

Danas je u 10 sati počeo Opći izvještajni sabor Hrvatske demokratske zajednice na kojemu će oko 1750 stranačkih izaslanika raspravljati o izbornom programu HDZ-a, a očekuje se i da će predstaviti slogan stranke.

Članovi stranke iza 9 sati počeli su pristizati pred Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u kojoj se održava izvještajni sabor. Okupili su se i reporteri, ali i policijski službenici. Osim predstavljanja slogana i izbornog programa, očekuje se da će Andrej Plenković predstaviti izvješće o radu stranke od 2022. do 2024. godine, navodi se na službenoj stranici HDZ-a.

U Lisinski je stigao predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

“Mi pobjeđujemo, a ovo ostalo ćete čuti”, rekao je premijer dolazeći na Sabor HDZ-a. Na pitanje, što očekuje hoće li Milanović odustati, kaže: “Ne znam, svejedno mi je. Zato što ćemo pobijediti, svejedno nam je”, kratko je rekao Plenković prije skupa.

Skup je počeo pozivanjem Andreja Plenkovića na pozornicu, što je stranka pozdravila velikim pljeskom, a dok je dolazio okružen ministrima svirala je pjesma Eye of the Tiger. Po putu je morao zastati svakih nekoliko koraka kako bi se rukovao sa stranačkim kolegama, zbog čega je pjesma počela svirati od početka. Kada je premijer došao do pozornice, klapa je izvela hrvatsku himnu, nakon čega je započela minuta šutnje za Franju Tuđmana, za poginule u Domovinskom ratu te za poginule članove HDZ-a, piše Večernji.

“Ono što su HDZ i premijer Andrej Plenković svo ovo vrijeme govorili je to da Zoran Milanović nije bio predsjednik svih građana. On je bio na usluzi oporbi, na određen im je način bio mentor. Utoliko me njegova kandidatura nije iznenadila, ali ponavljam, ovo dosad nismo imali u Republici Hrvatskoj. Definitivno je nespojivo biti predsjednik Republike i biti nositelj liste u prvoj izbornoj jedinici na listi SDP-a. Puno je tu razloga koji ukazuju da je to nespojivo. Tebamo ozbiljno shvatiti Ustav i načela funkcioniranja države. Vjerujem da će to ozbiljno shvatiti”, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved.

Komentirajte prvi

New Report

Close