Dio vlasnika automobila oštećenih na Jarunu morat će platiti popravak iz vlastita džepa

Autor: Tomislav Pili , 12. ožujak 2022. u 13:28
11.03.2022., Zagreb - Policija provodi ocevid nakon pada objekta iz zraka na Jaraunu, a policija je potvrdila da je pronadjen krater te dva padobrana. Policijski sluzbenici osigurali su uzu i siru zonu mjesta dogadjaja gdje se obavlja ocevid uz sudjelovanje svih nadleznih sluzbi. Photo: Igor Soban/PIXSELL

U smislu Zakona o obveznim odnosima, postoji isključenje za štete prouzročene ratnim operacijama

Dio vlasnika 40-ak automobila oštećenih na zagrebačkom Jarunu uslijed pada letjelice Tu-141 vjerojatno će morati popravak platiti iz vlastita džepa, čak i ako imaju ugovoreno puno kasko osiguranje. Kako su poručili iz krovne osiguravateljne udruge Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) na upit Poslovnog dnevnika, na tržištu su u ponudi raznovrsni proizvodi kasko osiguranja koji imaju različita pokrića, ovisno o uvjetima osiguranja svakog pojedinog osiguratelja.

“Stoga bi svaki vlasnik oštećenog vozila trebao izvršiti uvid u uvjete kasko osiguranja i kontaktirati svojeg osiguratelja. Generalno, u smislu Zakona o obveznim odnosima, postoji isključenje za štete prouzročene ratnim operacijama, međutim ponovno upućujemo na neposredni kontakt vlasnika oštećenog vozila s nadležnim osigurateljem”, stoji u odgovoru HUO-a.

Podsjetimo, u četvrtak navečer u glavni hrvatski grad, pored studentskog doma Stjepan Radić u kojem je smješteno 4500 studenata pala je vojna besposadna letjelica Tupoljev 141 Striž (Lastavica), proizvedena još 70-ih godina u vrijeme SSSR-a, a lansirana je iz Ukrajine na koju traje agresija Rusije.

Komentari (2)
Pogledajte sve

A osiguranja?  Ne bi mogla  platiti ?

Odgovorna je država jer njeni organi nisu srušili letjelicu. Točka.

New Report

Close