Cappelli dijeli 17,3 milijuna kuna za infrastrukturu: Ovi projekti dobili su najviše novca

Autor: Marija Crnjak , 07. prosinac 2016. u 15:31
Foginovo kupalište. Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ove godine po prvi put će potpore dobiti plaže na kontinentu, odnosno rijekama, među njima i karlovačko Foginovo kupalište na Korani.

Ministarstvo turizma u sklopu programa razvoja javne turističke infrastrukture podijelit će 17,3 milijuna kuna za sufinanciranje ukupno 32 projekta, uglavnom uređenja plaža i centara za posjetitelje, a ove godine po prvi put će potpore dobiti plaže na kontinentu, odnosno rijekama. Tim je povodom ministar turizma Gari Cappelli danas boravio u Karlovcu, čija će plaža Foginovo kupalište na Korani od Ministarstva dobiti 646 tisuća za uređenje. Također, za adaptaciju vojnog muzeja Muzejski prostor za budućnost u Turnju odobrena je bespovratna potpora od 900 tisuća kuna.

Milijun kuna dodijelit će se Vukovaru za interpretacijski centar Vodotoranj, 900 tisuća dobit će Splitsko dalmatinska županija za svoj centar za posjetitelje, grad Zadar 700 tisuća za dovršetak izgradnje projekta Vrata u kulturu, a Lipik 600 tisuća za svoj centar termalne baštine. Osim Karlovca, pomoć za uređenje plaža dobili su općina Draž, gradovi Ozalj, Petrinja i Orahovica.

„Javna turistička infrastruktura je integralni dio i prikaz ukupne turističke ponude svake destinacije. Zato je iznimno važno da u nju kontinuirano ulažemo, stvaramo novu atrakcijsku osnova te valoriziramo prirodnu i kulturnu baštinu.“ istaknuo je ministar Cappelli.

Kako je poznato. bespovratne potpore dodjeljuju se iz takozvanog Fonda za turizam, izvanproračunskog prihoda Ministarstva od uplata za privremene koncesijske naknade za turističko zemljište.

Komentirajte prvi

New Report

Close