Budući Centar gaming industrije iz Novske u ‘lovu’ za prestižnu nagradu

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2023. u 11:31
PD

Nominacija Centra gaming industrije u Sisačko-moslavačkoj županiji za “Emerging Europe Awards” dokaz je kako se određena industrijska grana može stvoriti iz nule i uspješno razviti.

Centar gaming industrije u Novskoj nominiran je za prestižnu europsku nagradu “Emerging Europe Awards” i to u kategoriji “Inclusive Entrepreneurship Initiative of the Year”. Riječ je o nagradama koje Europa dodjeljuje regionalnim postignućima u održivost, inovacijama i poduzetništvu, a gaming centar iz Novske, koji je u fazi projektiranja, prepoznat je kao projekt od kojega se mnogo očekuje.

Iz inkubatora Pismo ističu da je prema dosadašnjim glasovima Centar gaming industrije u top tri projekta.

“Centar gaming industrije obuhvaća veliki kampus s akceleratorom gaming industrije, zgradom fakulteta, studentskim domom i svim ostalim popratnim sportskim sadržajima, te e-sport arenom i poduzetničkim inkubatorom, a sve namijenjeno razvoju gaming industrije. Lokacija na kojoj će se nalaziti poduzetnička je zona Novska, a zdanje će mu se prostirati na 8 tisuća kvadrata i vrijedno je 50 milijuna eura za koje financiranje dolazi iz fonda pravedne tranzicije. S obzirom na uspjehe koje niže najbrže rastući hrvatski poduzetnički inkubator sa svojih 70 start UP-ova i brojnim projektima, vjerujemo da ovu nagradu možemo osvojiti”, poručuju iz gaming inkubatora Pismo.

Centar gaminga u nominaciji se opisuje kao projekt u nastajanju koji dokazuje kako se neka industrijska grana može stvoriti iz nule i uspješno razviti što je do sada vidljivo na primjeru gaming inkubatora Pismo.

“Mi smo u visokoj fazi projektiranja centra gaming industrije. Lokacijsku dozvolu ishodovali smo u prosincu prošle godine, a zahtjev za prvu od pet građevinskih dozvola projektanti predaju ovih dana i zato nas iznimno veseli vijest da smo nominirani za ovu prestižnu nagradu i to u kategoriji projekata koji predstavljaju budućnost Europe. Sad nam i javnost treba malo pomoći u glasovima, pa da i ovu nagradu donesemo u Hrvatsku”, ističe I poziva na glasovanje Andreja Šeperac, ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close